Balczó Zoltán erőviszonyokról, fiatalokról, felsőoktatásról

2013-02-25 11:57

Egy fiatal politológus, Balázs Ádám Samu interjút készített PolMa Progresszív nevű blogjára Balczó Zoltánnal, a Jobbik alelnökével. Balázs Ádám Samu  annak kapcsán kérdezte a jobbikos politikust, hogy a Belvedere Meridionale kiadó gondozásában megjelent a Racionálisan Lázadó Hallgatók első tanulmánykötete, melyben arra a következtetésre jutottak: a biztos pártválasztó egyetemi hallgatók körében a Jobbik támogatottsága a legerősebb.

„Az általunk megrendelt felmérések és közvetlen tapasztalataink alapján eddig is tudtuk, hogy a fiatalok körében a Jobbik népszerűsége átlagos támogatottságához képest nagyobb. Így az említett tanulmány adatai kimondottan meglepetést nem okoztak ugyan, de a szimpátiában a biztos első hely fontos megerősítést jelentett” – mondta el a tanulmánykötet következtetésére utalva a Jobbik alelnöke.

Balczó Zoltán szerint „a közélet iránt fogékony fiatal generáció habitusánál fogva is olyan válaszokat vár el egy politikai párttól a legfontosabb társadalmi kérdésekre, amelyek nem a felszínt kapargatják, hanem a problémák gyökereitől indulnak el.” Hozzátette: „Lényegében ezt jelenti a radikalizmus.” A Jobbik alelnöke azonban arra is rávilágított: „a diagnózis kevés, a megoldásokat, azok irányát szakmailag alátámasztott javaslatokban, programban kell megjeleníteni.” Ennek a parlamenti munkában igyekszik megfelelni a Jobbik. „A támogatásunkban az is szerepet játszik, hogy meghatározó politikusaink jelentős része harmincöt év alatti, így tehát a fiatalokhoz az őket leginkább érintő kérdésekről a Jobbik nevében fiatalok szólnak” – fogalmazott a Jobbik alelnöke.

Balczó Zoltán azt is leszögezte: "A Jobbik meghatározó fontosságúnak tartja a magyar felsőoktatás minden területén a minőségi képzés feltételeinek megteremtését."

A teljes interjút ITT olvashatja el.

PolMa Progresszív – alfahir.hu

Szerdán megkezdődött az úgynevezett szájzár törvény parlamenti vitája.
Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket.
Bemutatta új szóvivőjét a Jobbik: Farkas Krisztina volt televíziós újságírót.
"Olyan lesz a jövő, amilyen a jelen iskolája"

2019 november