Vona Gábor gondolataitól hangos a török sajtó

2013-02-08 10:23

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi látogatása mellett egy, a török állami hírügynökség által Vona Gáborral készített interjútól volt hangos a török sajtó az elmúlt napokban.

Erdogan magyarországi látogatásáról nagy terjedelemben számoltak be a törökországi lapok és televíziók. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel való kétoldalú megbeszélése mellett megemlítik az ELTE-n tartott előadását és igen nagy terjedelemben adnak hírt róla: a török vezető egy magyar nyelvű Koránt kapott ajándékba magyar muszlimoktól

Erdogan látogatása mellett az elmúlt napokban egy múlt hét végi Vona Gábor-interjú váltott ki nagy visszhangot valamennyi jelentős török médiumban. A Jobbikot és Vonát méltató tudósítások korábban sem voltak szokatlanok és ezúttal is a dícséret hangján szólalnak meg az országos orgánumok.

A török távirati iroda, vagyis az AA interjújának főbb részleteit valamennyi médium kiemeli. A Jobbik elnöke a "török mti-nek" elmondta, a magyar-török viszonyrendszernek részéről van egy lelki alapja, ez pedig a turáni gondolat és rokonság. Az, hogy "mindannyian Attila unokái vagyunk", népeink testvérek. Vona szerint Törökország nemzetközi megerősödése, már-már világhatalommá válása nem a véletlen műve, hanem egy istenhit alapú, alkotó társadalomé és politikáé. Vona szerint egy Isten van, amelyben -felekezettől függetlenül- mindannyian hiszünk. A törökök hite szembeszáll az értékpusztítással és a globalizmussal. A pártelnök szerint a turáni gondolatnak sokkal nagyobb támogatást kellene élveznie a magyar hivatalos politika részéről. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor ez egészen biztosan meg is fog történni.

Horváth Ádám

barikad.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember