Vona Gábor gondolataitól hangos a török sajtó

2013-02-08 10:23
-A +A

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi látogatása mellett egy, a török állami hírügynökség által Vona Gáborral készített interjútól volt hangos a török sajtó az elmúlt napokban.

Erdogan magyarországi látogatásáról nagy terjedelemben számoltak be a törökországi lapok és televíziók. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel való kétoldalú megbeszélése mellett megemlítik az ELTE-n tartott előadását és igen nagy terjedelemben adnak hírt róla: a török vezető egy magyar nyelvű Koránt kapott ajándékba magyar muszlimoktól

Erdogan látogatása mellett az elmúlt napokban egy múlt hét végi Vona Gábor-interjú váltott ki nagy visszhangot valamennyi jelentős török médiumban. A Jobbikot és Vonát méltató tudósítások korábban sem voltak szokatlanok és ezúttal is a dícséret hangján szólalnak meg az országos orgánumok.

A török távirati iroda, vagyis az AA interjújának főbb részleteit valamennyi médium kiemeli. A Jobbik elnöke a "török mti-nek" elmondta, a magyar-török viszonyrendszernek részéről van egy lelki alapja, ez pedig a turáni gondolat és rokonság. Az, hogy "mindannyian Attila unokái vagyunk", népeink testvérek. Vona szerint Törökország nemzetközi megerősödése, már-már világhatalommá válása nem a véletlen műve, hanem egy istenhit alapú, alkotó társadalomé és politikáé. Vona szerint egy Isten van, amelyben -felekezettől függetlenül- mindannyian hiszünk. A törökök hite szembeszáll az értékpusztítással és a globalizmussal. A pártelnök szerint a turáni gondolatnak sokkal nagyobb támogatást kellene élveznie a magyar hivatalos politika részéről. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor ez egészen biztosan meg is fog történni.

Horváth Ádám

barikad.hu

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot
Elnökségi döntés született a 2022-es választásokra készülve.
A belarusz választások margójára.
Potocskáné Kőrösi Anita éhségsztrájkkal próbálja felhívni a kormány figyelmét a veszélyre.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus