A Független Kisgazdapárt és a Jobbik Magyarországért Mozgalom közös nyilatkozata

2003-06-24 18:16

A magyar falvak látványa mélységesen lehangoló és elgondolkodtató. Falvaink egy magára hagyott, pusztuló társadalom súlyos jegyeit hordozzák, a jelenlegi kormány jövőképében nem szerepel a magyar falu. Az elmúlt év történései egyértelművé tették, hogy az MSZP-SZDSZ kormány célul tűzte ki a magyar falvak eltűntetését, azok lakóit pedig sorukra hagyja. Medgyessy Péter kormánya megkezdte a magyarországi falurombolást.

Az emberek életérzése, hangulata a falvakban nyomasztó, kilátástalan. Leálltak a beruházások, a vállalkozások. Az önkormányzatok helyzete tragikus. Az iskolák és a posták bezárása a magyar falurombolás első nyilvánvaló lépései. A fiatalság menekül a falvakból, az elöregedés és elvándorlás szemmel látható. A falvak történelmi-kulturális emlékei bomlófélben. Az ország nyugati részén a falvakban a külföldiek térnyerése fokozatosan erősödik.

A FKGP és a Jobbik ezért felszólítja a kormányt:
1. A jelenleg elindított falurombolást azonnal állítsa le!
2. Sürgősen dolgozzon ki, és hajtson végre egy programot a falupusztulás megállítására!
3. Gondolja újra a gépvásárlás támogatását, tegye lehetővé a gazdák számára az üzemanyag kedvező áron való beszerzését!
4. Készítse fel a falvak társadalmát az uniós csatlakozás hátrányaira, hozzon létre információs hálózatot!

Balogh Gyula országgyűlési képviselő, az FKgP alelnöke
Kovács Dávid a Jobbik elnöke

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

2019 június