A Független Kisgazdapárt és a Jobbik Magyarországért Mozgalom közös nyilatkozata

2003-06-24 18:16

A magyar falvak látványa mélységesen lehangoló és elgondolkodtató. Falvaink egy magára hagyott, pusztuló társadalom súlyos jegyeit hordozzák, a jelenlegi kormány jövőképében nem szerepel a magyar falu. Az elmúlt év történései egyértelművé tették, hogy az MSZP-SZDSZ kormány célul tűzte ki a magyar falvak eltűntetését, azok lakóit pedig sorukra hagyja. Medgyessy Péter kormánya megkezdte a magyarországi falurombolást.

Az emberek életérzése, hangulata a falvakban nyomasztó, kilátástalan. Leálltak a beruházások, a vállalkozások. Az önkormányzatok helyzete tragikus. Az iskolák és a posták bezárása a magyar falurombolás első nyilvánvaló lépései. A fiatalság menekül a falvakból, az elöregedés és elvándorlás szemmel látható. A falvak történelmi-kulturális emlékei bomlófélben. Az ország nyugati részén a falvakban a külföldiek térnyerése fokozatosan erősödik.

A FKGP és a Jobbik ezért felszólítja a kormányt:
1. A jelenleg elindított falurombolást azonnal állítsa le!
2. Sürgősen dolgozzon ki, és hajtson végre egy programot a falupusztulás megállítására!
3. Gondolja újra a gépvásárlás támogatását, tegye lehetővé a gazdák számára az üzemanyag kedvező áron való beszerzését!
4. Készítse fel a falvak társadalmát az uniós csatlakozás hátrányaira, hozzon létre információs hálózatot!

Balogh Gyula országgyűlési képviselő, az FKgP alelnöke
Kovács Dávid a Jobbik elnöke

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.
Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti.
A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május