A Jobbik Magyarországért Mozgalom a EU-s csatlakozásról

2003-03-04 01:52

Lezárultak az Európai Uniós csatlakozási tárgyalások, minden tény ismert, ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak ki kell jelentenie, hogy a csatlakozásnak több vesztese lesz, mint nyertese.

Felkészületlen, egyenlőtlen esélyekkel induló, tőkeszegény mezőgazdaságunkat és kis- és középvállalkozási szektorunkat kitenni az Unió egységes piacának több mint hiba, bűn. A megalázóan kevés, mindössze 25%-os támogatást kapó agrárszférában tömeges munkanélküliség és ellehetetlenülés várható, ami szociális feszültségekhez és a magyar föld elherdálásához fog vezetni.

Mára az is világos, hogy a multik EU-ban megszűnő adókedvezményeit a kormány a bérek alacsonyan tartásával kívánja kompenzálni. Ez különösen veszélyes, mert minden belépő országban drasztikusan nőttek az élelmiszer- és energiaárak a taggá válás első két évében, a csatlakozásunk tehát sokkal inkább hasonlítható egy "időzített szociális bombához", semmint az "eljövendő paradicsomhoz".

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem tudja elfogadni a "rosszul csatlakozás" alternatíváját, ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretné, hogy tízezrek váljanak munkanélkülivé, és nem szeretné, hogy a gazdagok még gazdagabbá, a szegények még szegényebbé váljanak, az szavazzon NEM-mel a csatlakozási népszavazáson.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány az EU- kampányra fordítható 2 milliárdból egyetlen fillért sem juttat a NEM alternatívát képviselőknek, megsértve ezzel a legfontosabb Európai Uniós alapelvet, az esélyegyenlőséget. Sajnálatosnak tartjuk, hogy két hónappal a csatlakozás előtt nem folyik valódi társadalmi vita erről a "nemzeti sorskérdésről", és külön szomorú, hogy ehhez az összes parlamenti párt asszisztál. Alapvető ismeretek hiányában nem lehet reális választ adni, ezért félőnek tartjuk, hogy a magyar politikai elit a "nép feje fölött" kíván dönteni hazánk jövőjéről.

EU-integrációs kabinet

„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.
Mától hivatalosan is Jakab Péter vezeti a Jobbik parlamenti frakcióját.
A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

2019 június