A Jobbik Magyarországért Mozgalom a EU-s csatlakozásról

2003-03-04 01:52

Lezárultak az Európai Uniós csatlakozási tárgyalások, minden tény ismert, ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak ki kell jelentenie, hogy a csatlakozásnak több vesztese lesz, mint nyertese.

Felkészületlen, egyenlőtlen esélyekkel induló, tőkeszegény mezőgazdaságunkat és kis- és középvállalkozási szektorunkat kitenni az Unió egységes piacának több mint hiba, bűn. A megalázóan kevés, mindössze 25%-os támogatást kapó agrárszférában tömeges munkanélküliség és ellehetetlenülés várható, ami szociális feszültségekhez és a magyar föld elherdálásához fog vezetni.

Mára az is világos, hogy a multik EU-ban megszűnő adókedvezményeit a kormány a bérek alacsonyan tartásával kívánja kompenzálni. Ez különösen veszélyes, mert minden belépő országban drasztikusan nőttek az élelmiszer- és energiaárak a taggá válás első két évében, a csatlakozásunk tehát sokkal inkább hasonlítható egy "időzített szociális bombához", semmint az "eljövendő paradicsomhoz".

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem tudja elfogadni a "rosszul csatlakozás" alternatíváját, ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretné, hogy tízezrek váljanak munkanélkülivé, és nem szeretné, hogy a gazdagok még gazdagabbá, a szegények még szegényebbé váljanak, az szavazzon NEM-mel a csatlakozási népszavazáson.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány az EU- kampányra fordítható 2 milliárdból egyetlen fillért sem juttat a NEM alternatívát képviselőknek, megsértve ezzel a legfontosabb Európai Uniós alapelvet, az esélyegyenlőséget. Sajnálatosnak tartjuk, hogy két hónappal a csatlakozás előtt nem folyik valódi társadalmi vita erről a "nemzeti sorskérdésről", és külön szomorú, hogy ehhez az összes parlamenti párt asszisztál. Alapvető ismeretek hiányában nem lehet reális választ adni, ezért félőnek tartjuk, hogy a magyar politikai elit a "nép feje fölött" kíván dönteni hazánk jövőjéről.

EU-integrációs kabinet

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember