A Jobbik szerint

2003-07-30 03:20
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint a Medgyessy-kormány politikai leszámolásra is alkalmas jogi kommandót kíván létrehozni a felállítandó egyenlő bánásmód bizottság keretében - állította a szervezet alelnöke szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatóján.

"Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényjavaslat liberális irányultságú speciális politikai kommandót állít fel a kormány számára, amelynek leplezett célja, hogy legálisan vadássza le a jobboldali közszereplőket" - mondta Vona Gábor, aki a felállítandó bizottságot "politikailag egyértelműen függő, diszkriminatív és antidemokratikus" jelzőkkel illette.

A törvényjavaslat szerinte lehetőséget teremt arra, hogy politikai ellenfelek egymással leszámoljanak; tönkretegyék egyes politikusok, közéleti személyiségek, bizonyos jobboldali újságok, médiaműsorok hitelét".

Vona Gábor kijelentette: a törvényjavaslat teljesen célt téveszt, csupán "társadalmi feszültség mesterséges szítására és a jelenlegi hatalomnak nem tetsző emberek ellehetetlenítésére" szolgál, s kísértetiesen feleleveníti a "vörös terror sötét korszakát".

Szerinte hogyha elfogadják a törvényjavaslatot, "minden eddiginél halálosabb fegyver kerül a Medgyessy-kormány kezébe."

A mozgalom elkeserítőnek tartja, hogy a parlamenti jobboldal nem tiltakozik a törvényjavaslat ellen.

Az egyenlő bánásmód bizottság létrehozását Gál J. Zoltán kormányszóvivő jelentette be május 8-i sajtótájékoztatóján, ahol bemutatta Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztert.

Lévai Katalint szabadsága miatt nem sikerült megkérdezni arról, hogy mi a véleménye a Jobbik állításairól.

Jogi kabinet

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.
„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését.
Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást.
2016-ban 23 ezer, 2017-ben 36 ezer, míg 2018-ban már majdnem 50 ezer bevándorló érkezett az országba.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus