A Jobbik szerint

2003-07-30 03:20

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint a Medgyessy-kormány politikai leszámolásra is alkalmas jogi kommandót kíván létrehozni a felállítandó egyenlő bánásmód bizottság keretében - állította a szervezet alelnöke szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatóján.

"Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényjavaslat liberális irányultságú speciális politikai kommandót állít fel a kormány számára, amelynek leplezett célja, hogy legálisan vadássza le a jobboldali közszereplőket" - mondta Vona Gábor, aki a felállítandó bizottságot "politikailag egyértelműen függő, diszkriminatív és antidemokratikus" jelzőkkel illette.

A törvényjavaslat szerinte lehetőséget teremt arra, hogy politikai ellenfelek egymással leszámoljanak; tönkretegyék egyes politikusok, közéleti személyiségek, bizonyos jobboldali újságok, médiaműsorok hitelét".

Vona Gábor kijelentette: a törvényjavaslat teljesen célt téveszt, csupán "társadalmi feszültség mesterséges szítására és a jelenlegi hatalomnak nem tetsző emberek ellehetetlenítésére" szolgál, s kísértetiesen feleleveníti a "vörös terror sötét korszakát".

Szerinte hogyha elfogadják a törvényjavaslatot, "minden eddiginél halálosabb fegyver kerül a Medgyessy-kormány kezébe."

A mozgalom elkeserítőnek tartja, hogy a parlamenti jobboldal nem tiltakozik a törvényjavaslat ellen.

Az egyenlő bánásmód bizottság létrehozását Gál J. Zoltán kormányszóvivő jelentette be május 8-i sajtótájékoztatóján, ahol bemutatta Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztert.

Lévai Katalint szabadsága miatt nem sikerült megkérdezni arról, hogy mi a véleménye a Jobbik állításairól.

Jogi kabinet

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.
Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti.
A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május