A Jobbik szerint

2003-07-30 03:20

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint a Medgyessy-kormány politikai leszámolásra is alkalmas jogi kommandót kíván létrehozni a felállítandó egyenlő bánásmód bizottság keretében - állította a szervezet alelnöke szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatóján.

"Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényjavaslat liberális irányultságú speciális politikai kommandót állít fel a kormány számára, amelynek leplezett célja, hogy legálisan vadássza le a jobboldali közszereplőket" - mondta Vona Gábor, aki a felállítandó bizottságot "politikailag egyértelműen függő, diszkriminatív és antidemokratikus" jelzőkkel illette.

A törvényjavaslat szerinte lehetőséget teremt arra, hogy politikai ellenfelek egymással leszámoljanak; tönkretegyék egyes politikusok, közéleti személyiségek, bizonyos jobboldali újságok, médiaműsorok hitelét".

Vona Gábor kijelentette: a törvényjavaslat teljesen célt téveszt, csupán "társadalmi feszültség mesterséges szítására és a jelenlegi hatalomnak nem tetsző emberek ellehetetlenítésére" szolgál, s kísértetiesen feleleveníti a "vörös terror sötét korszakát".

Szerinte hogyha elfogadják a törvényjavaslatot, "minden eddiginél halálosabb fegyver kerül a Medgyessy-kormány kezébe."

A mozgalom elkeserítőnek tartja, hogy a parlamenti jobboldal nem tiltakozik a törvényjavaslat ellen.

Az egyenlő bánásmód bizottság létrehozását Gál J. Zoltán kormányszóvivő jelentette be május 8-i sajtótájékoztatóján, ahol bemutatta Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztert.

Lévai Katalint szabadsága miatt nem sikerült megkérdezni arról, hogy mi a véleménye a Jobbik állításairól.

Jogi kabinet

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

2019 június