A keresztállítás céljairól

2003-11-30 22:53
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Alapító nyilatkozata tartalmazza azon önmeghatározásunkat, miszerint pártunk értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális nemzeti-keresztény párt. Valljuk, hogy nemzetünk erkölcsi megerősödése csak a krisztusi tanítás alapján képzelhető el.
Politizálásunk e tekintetben fokozott közéleti szerepvállalás annak érdekében, hogy az embereknek a politikáról ne a botránykeltés, a hazudozás, a korrupció jusson eszükbe, hanem meglássák azt a tiszta szándékot is, amely minket arra sarkall, hogy szerepet vállaljunk hazánk jövőjének alakításában.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom által lebonyolított országos keresztállítási akció nem politikai esemény. Egyrészt kétségtelen, hogy hozzájárul a pártról kialakult képhez a keresztény értéktöbblet felvállalásának fokozott hangsúlyozása, másrészt azonban keresztek felállítása nem hordoz politikai üzenet. Célunk ugyanis az, hogy a fogyasztásközpontú, a vásárlási lázat tudatosan gerjesztő, elvilágiasított karácsonyi légkörben felhívjuk a társadalom figyelmét arra, hogy a karácsony ünnepe valójából kiről és miről szól. A karácsony keresztény ünnep, Jézus Krisztus megszületésének ünnepe. Ez összeegyeztethetetlen a kereskedelmi televíziók, rádiók, a hihetetlen árumennyiséget felhalmozó bevásárlóközpontok megtévesztő reklámhadjáratával: a karácsony nem csupán arra való ünnepi alkalom, amelyen szeretetünket megvásárolt ajándékokkal fejezhetjük ki. Karácsony szent ünnep, a profanizált karácsony nem karácsony: Jézus megszületése ennek az ünnepnek a központi üzenete, ezt nem szabad elsilányítani. Az ünneplés kellékeit igen, de az ünnep lényegét nem lehet pénzért megvenni.

Úgy hisszük, hogy célunk az országos keresztállítási kezdeményezéssel kapcsolatban világos. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetése, és tagsága megdöbbenve értesült arról, hogy több helyszínen nem engedélyezték a keresztek elhelyezését. Nem csak olyan városokban, ahol szociálliberális fölény dominál; ezt a döntést hozták nem egy esetben olyan képviselőtestületek is, amelyekben az úgynevezett polgári erők szavazati többséggel rendelkeznek. Elszomorított bennünket, hogy mondvacsinált indokokkal hárították el a keresztek felállításának ügyét.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom reményét fejezi ki, hogy a mélyen gyökerező ideológiai különbségek, más esetben pedig a politikai önzés nem fojtja meg ezt a nemes kezdeményezést. Hiszen ahogyan karácsonyt sem csak a hívők ünneplik meg, úgy a kereszt sem csak azokat akarja megszólítani, akiknek az vallásos meggyőződésük miatt fontos üzenet hordozója.

Egyházügyi kabinet

Ajánlott cikkek

A módszer már sajnos megszokott.
A Mátrai Erőműnél november 6-án észleltek először szivárgást.
Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.
A Sztojka-ügy a magyar igazságszolgáltatás csődje.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december