Az első Eu-s év kudarca

2005-02-15 10:36

A 2004. május 1-jei belépésünk óta eltelt időszak uniós pénzügyi mérlege egy szerény és megkérdőjelezett 50 milliárd forintos pozitív egyenleg, amelynek nagyságrendjét jelzi, hogy a kormány csak ebben az évben 1200 milliárd forinttal adósította el az országot. A figyelem elterelésére a miniszterelnök állandóan az Unió 2007-2013 közötti költségvetési időszakának tervezés alatt álló, fiktív, nem realizálható sok ezer milliárdos vágyszámaival traktálja a közvéleményt. Az ország lakossága számára minden makrogazdasági mutatónál és kozmetikázott statisztikánál többet mond, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzat az év elejei áremelésekkel újabb lépést tett az "európai árakra - ázsiai bérekre" épülő Magyarország irányába.

A Jobbik elképedve tapasztalja, hogy azok, akik az uniós csatlakoztatás idején milliárdos költségvetésű és törvénytelen kampányukban azt hazudták, hogy majd könnyebb lesz, most harsány öndicséret közepette jelentik be az újabb megszorításokat, az újabb áremeléseket, miközben jogos ÁFA-visszaigényléseket nem teljesítenek, megnyert pályázati pénzeket tartanak vissza. Új munkahelyek megteremtése helyett cinikus módon a közlekedési költségtérítés jövedelemként való megadóztatásával sokak munkába járását lehetetlenítik el. Az uniós csatlakozás csak áremelést, növekvő kiszolgáltatottságot hoz az átlagemberek életébe. A Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy látja, hogy a kormány januárban sem viselkedik másként, mint az év többi hónapjában, nem az itt élőket, hanem az itt hasznot (profitot) remélőket szolgálja.

Balczó Zoltán
alelnök

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter.
A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná.
Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

2020 július