Az első Eu-s év kudarca

2005-02-15 10:36

A 2004. május 1-jei belépésünk óta eltelt időszak uniós pénzügyi mérlege egy szerény és megkérdőjelezett 50 milliárd forintos pozitív egyenleg, amelynek nagyságrendjét jelzi, hogy a kormány csak ebben az évben 1200 milliárd forinttal adósította el az országot. A figyelem elterelésére a miniszterelnök állandóan az Unió 2007-2013 közötti költségvetési időszakának tervezés alatt álló, fiktív, nem realizálható sok ezer milliárdos vágyszámaival traktálja a közvéleményt. Az ország lakossága számára minden makrogazdasági mutatónál és kozmetikázott statisztikánál többet mond, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzat az év elejei áremelésekkel újabb lépést tett az "európai árakra - ázsiai bérekre" épülő Magyarország irányába.

A Jobbik elképedve tapasztalja, hogy azok, akik az uniós csatlakoztatás idején milliárdos költségvetésű és törvénytelen kampányukban azt hazudták, hogy majd könnyebb lesz, most harsány öndicséret közepette jelentik be az újabb megszorításokat, az újabb áremeléseket, miközben jogos ÁFA-visszaigényléseket nem teljesítenek, megnyert pályázati pénzeket tartanak vissza. Új munkahelyek megteremtése helyett cinikus módon a közlekedési költségtérítés jövedelemként való megadóztatásával sokak munkába járását lehetetlenítik el. Az uniós csatlakozás csak áremelést, növekvő kiszolgáltatottságot hoz az átlagemberek életébe. A Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy látja, hogy a kormány januárban sem viselkedik másként, mint az év többi hónapjában, nem az itt élőket, hanem az itt hasznot (profitot) remélőket szolgálja.

Balczó Zoltán
alelnök

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.
Szerdán minden valószínűség szerint a kormánypáti többség megszavazza a parlamentben a rabszolgatörvényt.
A Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozata országos kampányt, illetve aláírásgyűjtést indít, „Esélyt a továbbtanulásra” címmel.
Bízunk benne, hogy a többség támogatja a kezdeményezésünket, és a jövőben nem vetül a korrupció, pénzlenyúlás gyanújának árnyéka sem a megyei közgyűlésre.
Elüldözik az embereket Magyarországról, valójában a kormány a multik oldalára állt.

2018 december