Cs?t?rt?k?n d?nt a F?v?rosi K?zgy?l?s Teleki P?l szobr?nak fel?ll?t?s?r?l

2004-02-24 15:16

A F?v?rosi K?zgy?l?s illet?kes bizotts?gai egyhang? d?nt?s?kkel t?mogatt?k a Teleki P?l Eml?kbizotts?g k?relm?t a volt minisztereln?k szobr?nak fel?ll?t?s?ra vonatkoz?an. Tett?k ezt nyilv?nval?an nem csup?n eszt?tikai szempontokat m?rlegelve, hanem egyet?rtve azzal, hogy Teleki P?l, a k?t vil?gh?bor? k?z?tti id?szak kiemelked? ?llamf?rfia m?lt? arra, hogy eml?k?t Budapesten k?zt?ri szobor is ?rizze. A t?rt?nelmi t?vlatb?l megvonhat? pozit?v ?rt?k?t?letet jelzi az a k?r?lm?ny is, hogy a jelenlegi ?s a volt k?zt?rsas?gi eln?k, M?dl Ferenc ?s G?ncz ?rp?d is v?llalta a szobor?ll?t?s f?v?dn?ks?g?t.

Az el?z?ek ellen?re most ?gy t?nik, hogy a f?v?ros lakoss?gnak k?pviselet?vel demokratikus v?laszt?son felruh?zottak konszenzusos d?nt?s?vel szemben egy sz?k csoport akarata juthat ?rv?nyre. A magukat liber?lisnak nevez? ?rtelmis?gieknek e csoportja m?diahatalm?val nem el?sz?r ?lve vissza, v?lem?nyterrort gyakorolva, t?rt?nelmietlen felfog?s?t ?rv?nyes?tve igyekszik r?b?rni a d?nt?shoz?kat a hat?rozat megv?ltoztat?s?ra. Sajn?latos m?don Demszky G?bor f?polg?rmester ugyan el?sz?r ki?llt a d?nt?s mellett, de v?g?l megh?tr?lt. A szobor?ll?t?s elutas?t?sa indokak?nt a t?rsadalmi konszenzus hi?ny?ra hivatkoz?s term?szetesen csak ?tl?tsz? kifog?s, hiszen el?g K?rolyi Mih?ly szobra vagy a Winston Churchill s?t?ny elnevez?s k?r?li vit?kra utalni annak al?t?maszt?s?ra, hogy az ?llampolg?rok egyes csoportjainak elt?r? v?lem?nye nem jelent kiz?r? okot e d?nt?sek sor?n.

A F?v?rosi K?zgy?l?s k?pvisel?inek d?nt?s?k el?tt m?rlegelni?k kell: az illet?kes bizotts?gok eredeti, egyhang? hat?rozatai mellett ?llnak-e ki, vagy meghajlanak a v?lem?nyterror el?tt, elfogadva a m?diahatalom n?pk?pviseleti demokr?cia feletti uralm?t.

Nemzetpolitikai kabinet

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!
A Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elé vinné a T-Systems felvásárlásának ügyét.
Újabb településsel erősödött Nógrád megye 2. számú választókerületében a Jobbik szervezettsége.
Folytatódik a Nógrád megyei Jobbik erősödése, ugyanis Rétság és Drégelypalánk után, ezúttal Ludányhalásziban alakult meg a Jobbik helyi szervezete.

2019 július