Elfogadhatatlan a 2004. évi költségvetési tervezet mezőgazdaságot érintő része

2003-12-11 18:14

A Jobbik Agrárműhelye elfogadhatatlannak tartja a 2004. évi költségvetési tervezet mezőgazdaságot érintő részét.

A kormány 2004. évi költségvetési tervezetében az agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege, amely csak látszólag felel meg a 1997. évi agrárfejlesztésről szóló törvénynek. A tervezet fejezeteiből ugyanis kiderül, hogy kb. 90-100 milliárd forint még hiányzik a költségvetésből. A 2004. évben ugyanis a tényleges mezőgazdasági támogatásokra 131 milliárd forint használható fel.

Ugyanakkor a költségvetési tervezetben nem szerepel:

- a hazai közvetlen támogatás (30%, 93 milliárd Ft), vagy legalább az igényelhető teljes (25 + 30%) közvetlen támogatás meghitelezhető fele (kb. 85 milliárd Ft),

- a fennmaradó nemzeti támogatásokra ígért 50 milliárd Ft,

- a 2003. évről a 2004. évre áthúzódó támogatások (80-90 milliárd) összege.

Ez összesen mintegy 215-230 milliárd forint a költségvetésben felhasználható 131 milliárd forinttal ellentétben.

A Jobbik Agrárműhely felszólítja a Kormányt, hogy a hiányzó 90-100 milliárd forintot vegye be a központi költségvetésbe. Továbbá, hogy még a 2004. évi mezőgazdasági év előtt biztosítsa az agrárszféra számára a 131 milliárdot és az 50 milliárd forint nemzeti támogatást, ha szükséges a Magyar Államkincstár segítségével.

Agrárkabinet

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a pestisracok. hu nevű áljobboldali portálnak az alábbi helyreigazítást kell közölnie.
Így a Jobbik november 9-én tartandó tisztújító kongresszusán a jelenlegi állás szerint Jakab Péter lehet az egyetlen elnökjelölt.
A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".
Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.

2019 október