?gy?szs?gi beadv?ny a Tilos R?di? ?gy?ben

2004-02-26 14:05

A Jobbik Magyarorsz?g?rt Mozgalom 2004. febru?r 20-?n kapta meg az ?gy?szs?gt?l a Tilos R?di? ?gy?ben sz?letett hat?rozatot, amely szerint b?ncselekm?ny hi?ny?ban megsz?ntett?k az elj?r?st. A hat?rozat ellen panasszal fordult a feljelent? Jogi Kabinet az elj?r? szervhez t?bb alaki ?s tartalmi kifog?s miatt.

A nyomoz?s megsz?ntet?s?r?l sz?l? indokl?st rendk?v?l szakmaiatlannak tartjuk, mivel olyan elemeket tartalmaz, amely ink?bb hasonl?t egy balliber?lis sajt?ban megjelen? publicisztik?ra, mint szakmai indokl?sra. A jog?szi ?rvel?s t?bb helyen is logikai hib?ban szenved.

Mindezek mellett elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az ?gyben elj?r? hat?s?gok kett?s m?rc?vel m?rjenek! Mint ismeretes a Tilos R?di? sz?kh?za el?tti t?ntet?sen az izraeli z?szl?t ?get? provok?torokat k?z?ss?g elleni izgat?s miatt gyors?tott elj?r?ssal ?ll?tott?k b?r?s?g el?, ezzel szemben Bajtai Zolt?n m?sorvezet?, valamint Csabai G?bor kurat?riumi eln?k ?s f?szerkeszt? ellen az elj?r?st m?r a nyomozati szakaszban megsz?ntett?k b?r?s?gi felel?ss?gre von?s n?lk?l.

A Tilos R?di? k?rt?kony hat?s?t nem n?zhetj?k t?tlen?l, hiszen h?napok ?ta tart? gyal?zkod?suk - melyekben folyamatosan t?madj?k a kereszt?ny egyh?zakat - szisztematikusan fel?p?tett gy?l?letkelt?sre utal, melynek beteljes?t? eleme a m?r ismert "Kiirtan?m az ?sszes kereszt?nyt!" kijelent?s volt.

Hangs?lyozni szeretn?nk, hogy ez nem egy r?szeges ember egyszeri kijelent?se. Egy folyamat cs?cspontja, ?ppen ez?rt nem szabad kiragadott mondatk?nt ?nmag?ban vizsg?lni.

Bajtai Zolt?n a kereszt?ny vall?sok ir?nti intoleranci?j?t folyamatosan bemutatva, eml?tett kijelent?s?vel genoc?diumot jel?lt meg k?v?natos c?lk?nt.

A Btk. 269.?-hoz (k?z?ss?g elleni izgat?s) tartoz? komment?r az al?bbiak szerint ?rtelmezi a t?ny?ll?st:
"A k?z?ss?g elleni izgat?s vesz?lyeztet? - a k?znyugalmat, a t?rsadalmi b?k?t vesz?lyeztet? - b?ncselekm?ny, amelynek t?rv?nyi t?ny?ll?sa c?lzatot, egyenes sz?nd?kot nem k?vetel meg, ez?rt e b?ntetend? cselekm?ny megval?sul?s?hoz elegend?, hogy az elk?vet? tudat?ban legyen annak, miszerint sokak el?tt tett megnyilv?nul?sa a gy?l?let sz?t?s?ra alkalmas."

Jelent?s tov?bb? vizsg?lni a Szentest?n elhangzott kijelent?s ?ta ?rezhet? hat?sokat: egy 66 ?ves id?s h?lgyet b?ntalmaztak felv?llalt kereszt?nys?ge miatt; ?jabb kereszt?ny egyh?zakat gyal?z? sms-t olvastak fel a r?di? m?sor?ban, stb.

Ezekb?l egy?rtelm?en l?tszik, hogy milyen k?rt?kony a r?di? m?k?d?se, kiemelten Bajtai Zolt?n kijelent?se!

Jogi kabinet

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".
Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.
"kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson.
A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él.

2019 október