Jobbik a kormány pénzügypolitikájáról

2003-12-15 10:50

Véget ért a száznapos programok illúziója, a kormány két kézzel veszi vissza, amit korábban adott az embereknek. A felelőtlen és koncepciótlan gazdaságpolitikának most isszuk meg a levét adóemelések, megszorítások, a forint gyengülése, az infláció újból fenyegető elszabadulása és a drámaian
növekvő államadósság formájában.

Míg az adóemelések és a megszorítások közvetlenül sújtják nehéz munkával elért életszínvonalunkat, addig a forint folyamatos gyengülése távlatilag szegényít el bennünket. Legalább ilyen súlyos probléma az államadósság újbóli meglódulását. Ma Magyarországon az államadósság kamatterheinek nagysága nagyjából megegyezik a személyi jövedelemadókból befolyó összes bevétellel. Szinte minden egyes adóforintunk kamatszolgálatra megy el, miközben tőketörlesztés még nem is történt.

A Jobbik sürgetőnek tartja, hogy a forint árfolyama reális szinten stabilizálódjon, és egy erős, antiinflációs pénzpolitika valósuljon meg a jövőben. Ezek a feladatok azonban már nem a jelenlegi pénzügyminiszterre
várnak, aki többször is bizonyította alkalmatlanságát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért arra kéri László Csabát, hogy az ünnepi forgatag zajában, szép csendben távozzon posztjáról.

Gazdasági kabinet

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!
A Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elé vinné a T-Systems felvásárlásának ügyét.
Újabb településsel erősödött Nógrád megye 2. számú választókerületében a Jobbik szervezettsége.
Folytatódik a Nógrád megyei Jobbik erősödése, ugyanis Rétság és Drégelypalánk után, ezúttal Ludányhalásziban alakult meg a Jobbik helyi szervezete.

2019 július