Jobbik a kormány pénzügypolitikájáról

2003-12-15 10:50

Véget ért a száznapos programok illúziója, a kormány két kézzel veszi vissza, amit korábban adott az embereknek. A felelőtlen és koncepciótlan gazdaságpolitikának most isszuk meg a levét adóemelések, megszorítások, a forint gyengülése, az infláció újból fenyegető elszabadulása és a drámaian
növekvő államadósság formájában.

Míg az adóemelések és a megszorítások közvetlenül sújtják nehéz munkával elért életszínvonalunkat, addig a forint folyamatos gyengülése távlatilag szegényít el bennünket. Legalább ilyen súlyos probléma az államadósság újbóli meglódulását. Ma Magyarországon az államadósság kamatterheinek nagysága nagyjából megegyezik a személyi jövedelemadókból befolyó összes bevétellel. Szinte minden egyes adóforintunk kamatszolgálatra megy el, miközben tőketörlesztés még nem is történt.

A Jobbik sürgetőnek tartja, hogy a forint árfolyama reális szinten stabilizálódjon, és egy erős, antiinflációs pénzpolitika valósuljon meg a jövőben. Ezek a feladatok azonban már nem a jelenlegi pénzügyminiszterre
várnak, aki többször is bizonyította alkalmatlanságát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért arra kéri László Csabát, hogy az ünnepi forgatag zajában, szép csendben távozzon posztjáról.

Gazdasági kabinet

Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.
"kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson.
A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él.
1,1 milliárd forint hiányzik a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kasszájából.
A VII. kerületi bulinegyedből átterjedő buliturizmusnak és a hozzá kapcsolódó negatív jelenségeknek szabna gátat a Jobbik a belvárosban.

2019 október