Kérdés Göncz Árpád és Magyar Bálint EU-s nyilatkozatairól

2003-03-18 15:08
-A +A

Göncz Árpád szerint minden magyarnak hasznos lesz az uniós csatlakozás,
társadalmi csoportokban gondolkodva pedig a belépés mérlege egyértelműen
pozitív.

A volt köztársasági elnök ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy átmeneti vesztesei is lesznek a csatlakozásnak, hiszen egyik napról a másikra nem mindenkinek javul a helyzete. Göncz Árpád elmondta, hogy az igen szavazatok biztos többségére számít az április 12-i népszavazáson.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal veszi tudomásul, hogy a volt köztársasági elnök a magyar társadalom kétségeit nem osztja a csatlakozás kapcsán. Göncz Árpád felelőtlenül állítja, hogy az uniós tagságnak minden magyar a nyertese lesz, elfeledkezik többek között az agráriumban dolgozókról, a kis- és középvállalkozók tömegeiről. Göncz Árpád nem beszél sem a nyugdíjasokról, sem a közalkalmazottakról, az általános igéretek dömpingjét ő sem támasztja alá tényekkel. A Jobbik véleménye szerint a valamikori közjogi méltóságából rá háruló erkölcsi felelőséggel nem fér össze az egyoldalú uniós propaganda támogatása.

A Jobbik ugyanakkor különösnek tartja egy másik SZDSZ-es politikus, Magyar Bálint azon kijelentését, iszerint a csatlakozás után Magyarországnak jelentős esélye lesz arra, hogy újabb külföldi diákokat vonzzon a felsőoktatási intézményekbe, amire az egyetemeknek, főiskoláknak fel kell készülniük, megfelelő infrastrukturális feltételekkel, színvonalas kollégiumokkal. A Jobbik felteszi a kérdést: vajon a magyar diákoknak nincs igényük színvonalas kollégiumokra és megfelelő infrastruktúrára Magyarországon?

EU-integrációs kabinet

Ajánlott videók

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június