Kérdés Göncz Árpád és Magyar Bálint EU-s nyilatkozatairól

2003-03-18 15:08

Göncz Árpád szerint minden magyarnak hasznos lesz az uniós csatlakozás,
társadalmi csoportokban gondolkodva pedig a belépés mérlege egyértelműen
pozitív.

A volt köztársasági elnök ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy átmeneti vesztesei is lesznek a csatlakozásnak, hiszen egyik napról a másikra nem mindenkinek javul a helyzete. Göncz Árpád elmondta, hogy az igen szavazatok biztos többségére számít az április 12-i népszavazáson.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal veszi tudomásul, hogy a volt köztársasági elnök a magyar társadalom kétségeit nem osztja a csatlakozás kapcsán. Göncz Árpád felelőtlenül állítja, hogy az uniós tagságnak minden magyar a nyertese lesz, elfeledkezik többek között az agráriumban dolgozókról, a kis- és középvállalkozók tömegeiről. Göncz Árpád nem beszél sem a nyugdíjasokról, sem a közalkalmazottakról, az általános igéretek dömpingjét ő sem támasztja alá tényekkel. A Jobbik véleménye szerint a valamikori közjogi méltóságából rá háruló erkölcsi felelőséggel nem fér össze az egyoldalú uniós propaganda támogatása.

A Jobbik ugyanakkor különösnek tartja egy másik SZDSZ-es politikus, Magyar Bálint azon kijelentését, iszerint a csatlakozás után Magyarországnak jelentős esélye lesz arra, hogy újabb külföldi diákokat vonzzon a felsőoktatási intézményekbe, amire az egyetemeknek, főiskoláknak fel kell készülniük, megfelelő infrastrukturális feltételekkel, színvonalas kollégiumokkal. A Jobbik felteszi a kérdést: vajon a magyar diákoknak nincs igényük színvonalas kollégiumokra és megfelelő infrastruktúrára Magyarországon?

EU-integrációs kabinet

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember