Lista a keresztállítást megtagadó önkormányzatokról

2003-12-04 18:37

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és az Ifjú Magyarok Egyesülete 27 keresztet szeretett volna felállítani az ország különböző településein és Budapest számos kerületeiben. A különböző engedélyek megszerzése után a következő önkormányzatok szavaztak a keresztek felállítása ellen:
- Makó
- Orosháza
- Kecskemét
- Szolnok
- Békéscsaba
- Vác
- Győr
- V. kerület (Ferenciek tere)
- VI. kerület (Nyugati tér)

Ezeken a helyeken más jogi módszerhez folyamodtunk és törvényes úton szereztünk engedélyeket. Vízkeresztig tartó rendezvényt jelentettünk be a rendőrségen, melyen lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek, hogy a karácsonyi bevásárlási lázban egy percre megállhassanak, elmondhassanak egy imát, vagy elgondolkodjanak az ünnep valódi értelmén. A kereszteket tehát egy rendezvénysorozat részeként állítjuk fel a fent említett településeken.

Orosházán, a rendőrségi jóváhagyás után, az önkormányzat lebontotta és elszállította a keresztet. Véleményünk szerint ezzel kimerítette a lopás bűntettét (Btk.316.§. (4) b.) 3.pont), valamint a vallásgyakorlás alkotmányos jogában is megsértették a rendezvény résztvevőit, hisz a kereszt imádkozási helyként is létezett volna. A Jobbik Magyarországért Mozgalom az ügyben feljelentést tett.

Az alábbi településeken, negatív döntés után változtatták meg véleményüket a képviselők és engedélyezték a keresztállítást: Székesfehérvár, Debrecen. Örömmel vettük segítségüket!

Köszönettel tartozunk viszont azoknak az Önkormányzatoknak és polgármestereknek, akik segítették és támogatták ügyünket: Tata, Tatabánya, Kaposvár, Pécs, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal (Móricz Zsigmond körtér, Moszkva tér), III. kerület (Szentlélek tér).

(Döntésre várunk továbbá Szombathely, Szeged, Miskolc, Csepel és Eger város önkormányzati testületeitől)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal vette tudomásul, hogy egy több mint 1000 éves keresztény államban ilyen nehézségekbe és ennyi elutasításba ütközzön egy közterületen felállítandó kereszt. Épp ezért kérjük a történelmi keresztény egyházakat, vezetőiket és képviselőit, hogy támogassák ügyünket.

A következő keresztállítás, melyen részt vesz a Jobbik elnöksége is, a Nyugati téren lesz 2003. december 5-én (pénteken) délelőtt 10.00 órakor.

Egyházügyi kabinet

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!

2019 július