Nyílt levél Zatykó Jánosnak, Dél-Komárom polgármesterének

2004-12-18 00:30
-A +A

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírottak, Komárom városának jövőjéért aggódva, a 2004. december 5-ikei magyarországi népszavazás eredményét értékelve, a következő levéllel fordulunk Önhöz.

A felvidéki magyarságot és Észak-Komárom lakosait egyaránt megrendítette a kettős állampolgárságról tartott népszavazás dél-komáromi eredménye. Leginkább az Ön pártjának, a Magyar Szocialista Pártnak, a kezdeményezéshez való hozzáállása, a kampány során kifejtett magatartása szomorított el bennünket. Öntől - mint a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjétől, illetve polgármesterétől - szégyenletesnek tartjuk, hogy nem foglalt állást a kettős állampolgárság, s ezzel a testvérváros Észak-Komárom mellett.

Kérjük Önt, amennyiben az idei évben újonnan egyesült városunk jövőjét tiszteletben tartja, határolódjon el pártja kampányától és kövesse meg Észak-Komárom magyar nemzetiségű lakosait.

Egyúttal jelezzük, hogy mi, az aláírók csatlakozunk az MKP pozsonyi járási elnökének, Mede Vencelnek kezdeményezéséhez, miszerint az általa megnyitott postafiók címére (Kondé Miklós Polgári Társulás, P.O.Box 205., 92901 Dunajská Streda) olyan tárgyakat juttatunk el, amelyek magyar összetartozásunkat jelképezték. Alulírottak a megadott címre az Európai Unióhoz való közös csatlakozásunk évében megrendezett Komáromi Napok programját postázzuk.

Észak-Komárom, 2004. december 14.

Petheő Attila, tanár, Észak-Komárom önkormányzati képviselője
id. Batta György, publicista
Nagy János, szobrászművész
Sebők Zoltán, orvos, Nyitra Megye önkormányzati képviselője
Gáspár Tibor, gimnáziumi tanár
Máthis Krisztián, fizikus
Farkas Veronika, művészettörténész
Fehér István, gimnáziumi tanár
Kiss Mihály, nyugalmazott Csemadok titkár
Benyó Péter, egyetemi hallgató
Nagy Ferenc, villamosmérnök
Polák Gábor, egyetemi hallgató
Keszegh Margit, jogász

Ajánlott cikkek

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.
A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt.
A kárpátaljai kisebbségellenes lépések sorába illik, hogy a kijevi kormány szerdán létrehozta az "ukrán államnyelvet felügyelő országos szabványügyi bizottságot".
A Momentumhoz hasonlóan a Jobbikkal sem egyeztetett senki Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának erzsébetvárosi és újbudai önkormányzati megbízásával kapcsolatban.
A Jobbik megállítaná az "intézményesített kifosztást"

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november