Nyílt levél Zatykó Jánosnak, Dél-Komárom polgármesterének

2004-12-18 00:30
-A +A

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírottak, Komárom városának jövőjéért aggódva, a 2004. december 5-ikei magyarországi népszavazás eredményét értékelve, a következő levéllel fordulunk Önhöz.

A felvidéki magyarságot és Észak-Komárom lakosait egyaránt megrendítette a kettős állampolgárságról tartott népszavazás dél-komáromi eredménye. Leginkább az Ön pártjának, a Magyar Szocialista Pártnak, a kezdeményezéshez való hozzáállása, a kampány során kifejtett magatartása szomorított el bennünket. Öntől - mint a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjétől, illetve polgármesterétől - szégyenletesnek tartjuk, hogy nem foglalt állást a kettős állampolgárság, s ezzel a testvérváros Észak-Komárom mellett.

Kérjük Önt, amennyiben az idei évben újonnan egyesült városunk jövőjét tiszteletben tartja, határolódjon el pártja kampányától és kövesse meg Észak-Komárom magyar nemzetiségű lakosait.

Egyúttal jelezzük, hogy mi, az aláírók csatlakozunk az MKP pozsonyi járási elnökének, Mede Vencelnek kezdeményezéséhez, miszerint az általa megnyitott postafiók címére (Kondé Miklós Polgári Társulás, P.O.Box 205., 92901 Dunajská Streda) olyan tárgyakat juttatunk el, amelyek magyar összetartozásunkat jelképezték. Alulírottak a megadott címre az Európai Unióhoz való közös csatlakozásunk évében megrendezett Komáromi Napok programját postázzuk.

Észak-Komárom, 2004. december 14.

Petheő Attila, tanár, Észak-Komárom önkormányzati képviselője
id. Batta György, publicista
Nagy János, szobrászművész
Sebők Zoltán, orvos, Nyitra Megye önkormányzati képviselője
Gáspár Tibor, gimnáziumi tanár
Máthis Krisztián, fizikus
Farkas Veronika, művészettörténész
Fehér István, gimnáziumi tanár
Kiss Mihály, nyugalmazott Csemadok titkár
Benyó Péter, egyetemi hallgató
Nagy Ferenc, villamosmérnök
Polák Gábor, egyetemi hallgató
Keszegh Margit, jogász

Ajánlott cikkek

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.
Szerdán minden valószínűség szerint a kormánypáti többség megszavazza a parlamentben a rabszolgatörvényt.
A Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozata országos kampányt, illetve aláírásgyűjtést indít, „Esélyt a továbbtanulásra” címmel.
Bízunk benne, hogy a többség támogatja a kezdeményezésünket, és a jövőben nem vetül a korrupció, pénzlenyúlás gyanújának árnyéka sem a megyei közgyűlésre.
Elüldözik az embereket Magyarországról, valójában a kormány a multik oldalára állt.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 december