Orosházi keresztbontás

2003-12-03 12:28

Orosházán a helyi önkormányzat nem engedélyezte a kereszt felállítását, ezért a Jobbiknak más módszerhez kellett folyamodnia. Vízkeresztig tartó (több mint egy hónapos) rendezvényt jelentettünk be, melyen lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek, hogy a karácsonyi bevásárlási láz okozta rohanásban megálljanak egy percre, és a kereszt tövében elmondjanak egy imát, elgondolkozzanak az ünnep valódi értelmén.

Rendőrségen bejelentett rendezvényen színpadhoz, díszlethez, hangosításhoz nem szükséges még önkormányzati közterület-használati engedély sem. A rendőrség rendezvényünket jóvá is hagyta, nem gördített akadályt a kereszt ilyen keretek közti felállítása elé (ahogy Budapest és több más vidéki város rendőrkapitánysága sem). Ezt tudattuk az önkormányzat jegyzőjével is. Ennek ellenére a tegnapi nap folyamán lebontották, és egyszerűen ellopták a keresztünket. A rendőrségen feljelentést tettünk lopás bűntette (Btk.316.§. (4) b.) 3.pont), valamint a vallásgyakorlás alkotmányos jogának korlátozása miatt, mivel a rendezvény során felállított kereszt a megjelenők számára imádkozási helyként is szolgált.

A Jobbik a keresztállítási akciója során tapasztalt érthetetlen elutasító, ellenséges magatartást látván úgy gondolja, hogy a politika sajnos olyan területet is átszőtt Magyarországon, amely valójában az emberek egyéni szabadságjogaihoz tartozik, ebben az esetben például a szabad vallásgyakorlást érte súlyos politikai támadás.

Egyházügyi kabinet

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!

2019 július