Országgyűlési képviselők felelőssége a gyűlölettörvény megszavazása kapcsán

2003-12-09 18:01

A parlament 184-180 arányban elfogadta a Btk. módosítását a gyűlöletbeszéd kapcsán. A Jobbik már több fórumon jelezte, hogy nem támogatja, sőt kifejezetten károsnak tartja a javaslatot. A tegnapi napon azonban nem csak a magyar demokrácia, de az ellenzék is csúfos vereséget szenvedett.

A 2002-es választás után a parlamenti jobboldal azt ígérte, hogy minden fontos ügyben ott fog loholni a kormánypártok nyakán, kihasználva a szűkös parlamenti hátrányt. Tegnap ennek bizonyítására óriási lehetőség adódott. A SZDSZ több képviselője előre jelezte, hogy nemmel szavaz, vagyis ha a jobboldali képviselők elegendő számban vannak jelen, a törvénymódosítás megakadályozható lett volna.

Nem így történt, mivel 15 jobboldali képviselő távol maradt a szavazástól. Tekintve a törvénymódosítás mögött rejlő súlyos veszélyt, ezt óriási hibának tartjuk. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért arra kéri az alábbi képviselőket, adjanak magyarázatot, mi volt fontosabb számukra, mint a szociálliberális diktatúra terjedésének megállítása.

A távol maradt képviselők:

FIDESZ: Becsó Zsolt, Hörcsik Richárd, Isépy Tamás, Kövér László, Lázár Mózes, Orbán Viktor, Révész Máriusz, Szájer József, Tóth Imre

MDF: Balogh László, Balsai István, Dávid Ibolya, Font Sándor, Fülöp István, Horváth Balázs, Sisák Imre.

A Jobbik arra kéri Mádl Ferenc köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, és kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Jogi kabinet

Ismét kiderült, hogy hazudtak.
Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

2019 július