SZDSZ és a cannabis

2003-05-05 17:16

Csak idő kérdése volt, hogy az SZDSZ mikor veti fel a drogok legalizálásának kérdését.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom - mélységes ellenérzésének dacára - eddig nem hallatta hangját a könnyű" drogok legalizálását népszerűsítő rendezvény kapcsán, mivel eleve elutasító álláspontja miatt nem kívánt asszisztálni a kérdés társadalmi vitára bocsátásához.

A vasárnapi események ismeretében azonban kötelességünknek érezzük nyomatékosan felszólítani a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy a több éve tartó mellébeszélés után hivatalosan és ezúttal egyértelműen fejtse ki a témával kapcsolatos álláspontját, hiszen egy parlamenti képviselője által megszólítatott. Az, hogy a párt népszerűségét féltve ismét egy civil szervezet mögé bújva, a társadalom durva provokálásának módszerével tette indirekt módon közéleti kérdéssé a drogok legalizálását, nem mentesítheti a pártvezetést a számadás alól.

Tegnap még szó sem volt a drogok legalizálásáról, ma a legnagyobb hírértékkel bíró téma. Sajnos a klasszikus módszer célt ért, ezért felkérjük a drogok ellen harcoló civil szervezeteket és magánszemélyeket, hogy - az ésszerűség határain belül - érthető indulataik ellenére a jövőben ne engedjenek a provokációnak és
bojkottálják a kérdés társadalmi vitáját. Ne adjanak ki nyilatkozatokat, ne demonstráljanak, ne vegyenek részt fórumokon, televíziós vitákban - adjuk meg a lehetőséget az SZDSZ képviselőinek, hogy régóta dédelgetett álmaikat a parlamenti közvetítéseken keresztül oszthassák meg a nemzettel!

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember