A Jobbik zászlógyűjtő akciója

2003-03-04 02:19

Petheő Attila, a Jobbik elnökségi tagja a rendezvényen elmondta: a szervezet június 4-én hirdette meg az "Öltöztessük nemzeti színbe a világot" elnevezésű zászlógyűjtési mozgalmát.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a világ lehető legtöbb magyar családjához és szervezetéhez juttassák el a nemzeti lobogót.

Petheő Attila hozzátette: a Jobbik a program keretében nem csak a szomszédos országok közösségeivel, hanem Nyugat-Európa és a tengerentúl magyarjaival is kapcsolatot épített ki.

Kiemelte: a hazai magánszemélyek, civil szervezetek és polgári körök mintegy 250 zászlót juttattak el a Jobbikhoz, ám az igénylések ennél is nagyobb számban érkeztek. Ezért a szervezet az eredeti elképzelésekkel ellentétben augusztus 20-án nem zárja le a "Küldj egy zászlót!" mozgalmat, hanem mindaddig folytatja, amíg igények érkeznek.

Lányi Zsolt a Magyar Kisgazda és Polgári Párt (MKPP) tiszteletbeli elnöke beszédében rámutatott: a magyarság jövője a fiatalok kezében van, ezért a felemelkedéshez olyanokra van szükség, mint a Jobbik tagjai, akik képzettek és van bennük nemzettudat.

Vona Gábor, a szervezet elnökségi tagja elmondta: "Mi Trianonba soha nem fogunk belenyugodni". Szavai szerint azonban a határok visszaállításának nincs történelmi realitása, épp ezért lélekben, szellemben, kultúrában kell egyesülni a határon túli magyarsággal.

A lobogókat a katolikus, a református, az evangélikus és az unitárius egyház egy-egy papja áldotta meg.

Ismét kiderült, hogy hazudtak.
Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

2019 július