Jobbik-BNP összefogás

2008-05-29 00:57

[img_assist|nid=4570|title=Nick Griffin jobbikos zászlóval|desc=|link=popup|align=left|width=0|height=]Május közepén Londonban találkozott Nick Griffin, a Brit Nemzeti Párt (BNP) elnöke és a Jobbik Külügyi Bizottságának küldöttsége. A legerősebb parlamenten kívüli pártot Kovács Béla elnök, Füzessy Zoltán alelnök és Samu Tamás Gergő, a bizottság tagja képviselte. Kovács Béla átadta Vona Gábor üdvözletét és gratulációját a BNP sikeres választási eredményei miatt, melynek során több, mint 100 képviselője jutott be a brit helyhatóságokba, köztük a londoni közgyűlésbe is.

A több mint kétórás találkozó során Nick Griffinnel a 2009-es európai parlamenti választások esélyeiről, valamint az egész unióban bevezetésre kerülő szájkosártörvényről is szó esett. A két párt képviselői egyetértettek abban, hogy a multinacionális vállalatok veszélyt jelentenek a hazai termékeket gyártó és árusító kisvállalkozókra.

Nick Griffin szerint több hasonlóság is felfedezhető a bevándorlókkal kapcsolatos problémák, valamint magyarságot sújtó cigánybűnözés között. Ezért a megoldásnak is hasonlónak kell lennie. Ezek közül a legfontosabb a pozitív diszkrimináció eltörlése. A Nagy-Britanniában dolgozó magyar munkavállalókkal kapcsolatban a Jobbik képviselői elmondták, hogy a tehetséges fiatalok azért kényszerülnek külföldön dolgozni, mert az 1989 óta regnáló politikai elit romba döntötte a gazdaságot, és a fiataloknak esélyük sincs az elhelyezkedésre, a megélhetése, valamint a családalapításra.

Végül a két fél megállapodott abban, hogy a pártok közötti hasonlóság, valamint az azonos célok miatt a jövőben erősítik a BNP és a Jobbik közötti kapcsolatot, valamint együttműködést.

{B}barikád.hu{/B}

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

2019 február