Kenterbe verte az MSZP-t a Jobbik

2009-11-09 18:39
-A +A

Már a második legerősebb párt a Jobbik!Már a második legerősebb párt a Jobbik!{B}Megelőzték a szocialistákat!{/B}

A Jobbik vasárnap kb. 13%-os eredménnyel megelőzte a kb. 8%-os MSZP-t az időközi országgyűlési választáson, melyet Csornán és környékén tartottak, ahol június 7-én a szocialisták még le tudták szorítani a harmadik helyre az új erőt. A mostani választáson már elindulni sem tudó SZDSZ-t a Jobbik a saját halottjának tekinti, a következő cél az MSZP kiszorítása a közéletből.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az európai parlamenti választáson csak 10,82%-nyi szavazatot kapott ebben a választókerületben, mely így akkor a 176 OEVK közül csak a 153-ik volt a Jobbik-eredmények rangsorában. Ennek ellenére most a 22 esztendős Takács Krisztián kenterben verte az MSZP jelöltjét, egyúttal bebizonyította: Nyugat-Magyarországon is növekvő igény van a radikális és tiszta, új erőre.

A csornai központú választókerület köztudottan fideszes fellegvár, az ő felelősségük a rendkívül alacsony részvétel, mely miatt várhatóan már nem lehet képviselőt választani ebben a ciklusban. Áder János ugyanis csak azért mondott le mandátumáról, mert törvény tiltja az egyidejű EP-képviselőséget, helyette pedig a Fidesz egy törvényes pozícióhalmozót indított, aki csornai alpolgármestersége és megyei közgyűlési képviselősége mellé akart parlamenti mandátumot szerezni, ami még a Fidesz szavazóinak sem szimpatikus, így saját telhetetlenségük következménye a választás érvénytelensége. A Jobbik Alapszabálya kizárja az efféle álláshalmozást.

A magasabb részvétel még jobb eredményt hozott volna a Jobbik számára. A most nem szavazók ugyanis egyik pártnak sem elkötelezettjei, csalódtak az eddigi politikai garnitúrában, így ha mégis sikerülne választásra bírni őket, nagy arányban a radikális változást jelentő Jobbikra, az új erőre szavaznának.

A Jobbik Országos Elnöksége ezúton mond köszönetet Takács Krisztiánnak, a Jobbik helyi szervezeteinek, az aktivistáknak és a csornai szavazóknak.

napiaszonline.hu

Ajánlott cikkek

A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki…
Hol van a megígért 60 ezer bölcsődei férőhely? Hol vannak a méltányos bérek?
A Jobbik elnöke Miskolcra látogatott, ahol eljutott a hírhedt Lyukóvölgybe is.
A 21. század legfontosabb hazai sorskérdése az, hogy képesek vagyunk megállítani a demográfiai összeomlást.
Ha már a fideszes politikus a Bibliát nem tiszteli, legalább a törvényeket tisztelje.
Korrupció-stop, lakópark-stop, arrogancia-stop!

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 április