Lovas: a bagoly, a Viktor és a Jobbik

újságírás felszabadult (interjú)
2003. jún. 05., 16:27

Erdős Miklós: A Lapzárta mai vendége Lovas István publicista,
jobboldali újságíró, vagy talán mondhatom azt, hogy jobboldali vagy
radikális jobboldali újságíró, hiszen mostanában szinte csak így emlegetik.

Lovas István: Teljesen mindegy, Miklós, azt mondasz, amit akarsz.

Erdős Miklós: No, úgy tűnik, hogy az utóbbi időben a politika tolmácsolójából mintha alakítójává léptél volna elő.

Lovas István: Hát ezt már tizenhárom éve mondják.

Erdős Miklós: Tegnap itt volt vendégünk Széles Gábor, saját bevallása szerint MDF-es, a Gyáriparosok Szövetségének elnöke, és azt mondta, hogy egy Vasárnapi Újság-beli szereplésed alapján úgy gondolják, hogy te és az a kör, amelyik hozzád kötődik - az a radikális újságírói, jobboldali újságírói kör - célul tűztétek ki, hogy a Magyar Demokrata Fórumot kitoljátok a jobboldalról, behozzátok a Jobbikot, de ezt úgy képzelitek - ő mondta -, hogy a jobboldalra behozzátok a Jobbikot, a Fideszt középre toljátok és így lehet kitolni az MDF-et. Na most ezek azért komoly vádak.

Lovas István: Mondhatom, Miklós?

Erdős Miklós: Igen, igen, arra várok.

Lovas István: Bejátszották nekem ezt a részletet, amit Széles Gábor mondott. Töredelmesen bevallom neked, teljesen igaza van Széles Gábornak. Hajnali kettő volt, ez péntekre virradóan, amikor a kertemben egy bagoly kettőt kuvikolt. És kérlek szépen, kimegyek, szokatlan idő volt, és a bagoly elkezdett növekedni. És akár hiszed, akár nem, levetette a szárnyait, és ott állt Orbán Viktor. És Orbán Viktor azt mondta: Pista, már régen beszélgettünk. Tudod mit? Én ugyan azt mondtam a Vasárnapi Újságban, hogy nem ajánlom, hogy a Jobbik az párt legyen, de most csinálunk egy csavart, és te írd meg azt, hogy mégis jobb. És én azt mondtam neki: Viktor!. De már nem tudtam befejezni a mondatot, mert összecsukódott a Viktornak a szárnya, és elrepült egy kuvik formájában. Úgyhogy Széles Gábornak teljesen igaza van. De most komolyra. Most te el tudod képzelni, hogy a Fidesz felhív engem, miután állítólag most már nem is a Fideszt támogatom, hanem a Fidesz ellen vagyok - a Fidesznek a liberális szárnya szerint -, és akkor velem megbeszélik azt, hogy én mit írjak a következő nap a Vasárnapi Újságba?
Hihetetlen teóriákat mondanak. Egyébként mielőtt elmondom a többi teóriát, Széles Gábornak rosszul működik a memóriája. Ugyanis azt mondta, képzeld el, hogy ő pert nyert a Magyar Nemzet ellen. Hát szegény vesztett pert, háromnegyed részben, és az egyetlen mondatot, amit helyesbíteni kellett, az az volt, hogy nem Széles Gábort, hanem a Videotont finanszírozták meg. Ennyi volt az egyetlen, amiben helyre kellett igazítani. A Szőke László, igen, László - nehéz megjegyezni a nevét, olyan kicsit arctalan ember -, Szőke László az MDF-ből boldogan ott mosolygott a Népszava csütörtöki kiajánló első oldalán. Most az MDF az prominensen szerepel mindenféle balliberális lapban, és azt mondta, hogy ezek az emberek, akik most támadják jobbról az MDF-et, azok korábban liberális oldalról támadták. Na most ha szegény ember egyetlenegy olyan cikket tud mutatni, amiben akár Csermely Péter, akár Bihari B. Tamás, akár én balról támadtuk volna az MDF-et, akkor én egy legjobb portugál portói bort adok neki.

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!

2019 július