SZJA 1%

2017-02-03 10:02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kéri szimpatizánsait, hogy most a személyi jövedelemadójuknak 1%-ával támogassák a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt.

Az alapítvány létrehozása a Magyarországon kialakult viszonyokra adott válasz volt, melyeket a mai napig legjobban a munkából élő, de nélkülöző családoknak a szociális ellátórendszerből való kiszorulása jellemez. Az Alapítvány az elmúlt két évben számos adományozást valósított meg határainkon innen és túl,  családi nyaralási programjain rászoruló családok vesznek részt.

A rendelkezéshez egyedüli szükséges adat az alapítvány adószáma:

18728653-1-10

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 %-áról? A NAV ide vonatkozó rövid tájékoztatója

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:
1) a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig (egyéni vállalkozók 2018. február 26-ig):
-elektronikus felületen (eSZJA) keresztül a 17SZJA webes kitöltő program segítségével 1+1 % Nyilatkozat kitöltésével (https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja)
-ügyfélkapun (jelenlegi neve:KÜNY) keresztül elektronikusan:17SZJA bevallás EGYSZA lapján vagy 17EGYSZA nyomtatványon (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki)
-postai úton: 17EGYSZA nyomtatvány (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki, letölthető a NAV weboldaláról; fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
-a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, adóazonosító jellel ellátott lezárt borítékban
2.)bevallási tervezete on-line javítása, ellenőrzése esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az SZJA 1+1 %-áról rendelkezni (az eSZJA adóbevallási tervezet 2018.03.15-e után érhető el)
3.) 2018. január 01-től megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1%-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1%-áról, akkor azt munkáltatója részére 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén és a kísérőjegyzéken pedig az aláírása!)
4.)A 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a május 22-i határidő jogvesztő (egyéni vállalkozók esetében február 26!). Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

A nyomtatvány felső részén az adózó neve és adóazonosító jele, vagy adószáma értelemszerűen kitöltendő.

Köszönjük, ha támogatja közös céljainkat!

A dorogi Jobbik továbbra is legfontosabb feladatának érzi az itt élő magyar emberek képviseletét.
A Jobbik saját sikereként értékeli a letelepedési kötvény konstrukciójának megszüntetését.
A Jobbik szerint az új adócsomag alapján ismét bebizonyosodott, hogy a fiatalok érdekeit semmibe vevő Orbán-kormány a jövő generációjáról teljesen lemondott.
Jobbik nem a fideszes gazdasági körök által belengetett olcsó pakisztáni vendégmunkásokban látja a jövőt, hanem az érdemi béremelésben.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook bejegyzése.

2018 június