SZJA 1%

2017-02-03 10:02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kéri szimpatizánsait, hogy most a személyi jövedelemadójuknak 1%-ával támogassák a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt.

Az alapítvány létrehozása a Magyarországon kialakult viszonyokra adott válasz volt, melyeket a mai napig legjobban a munkából élő, de nélkülöző családoknak a szociális ellátórendszerből való kiszorulása jellemez. Az Alapítvány az elmúlt két évben számos adományozást valósított meg határainkon innen és túl,  családi nyaralási programjain rászoruló családok vesznek részt.

A rendelkezéshez egyedüli szükséges adat az alapítvány adószáma:

18728653-1-10

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 %-áról? A NAV ide vonatkozó rövid tájékoztatója

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:
1) a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig (egyéni vállalkozók 2018. február 26-ig):
-elektronikus felületen (eSZJA) keresztül a 17SZJA webes kitöltő program segítségével 1+1 % Nyilatkozat kitöltésével (https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja)
-ügyfélkapun (jelenlegi neve:KÜNY) keresztül elektronikusan:17SZJA bevallás EGYSZA lapján vagy 17EGYSZA nyomtatványon (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki)
-postai úton: 17EGYSZA nyomtatvány (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki, letölthető a NAV weboldaláról; fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
-a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, adóazonosító jellel ellátott lezárt borítékban
2.)bevallási tervezete on-line javítása, ellenőrzése esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az SZJA 1+1 %-áról rendelkezni (az eSZJA adóbevallási tervezet 2018.03.15-e után érhető el)
3.) 2018. január 01-től megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1%-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1%-áról, akkor azt munkáltatója részére 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén és a kísérőjegyzéken pedig az aláírása!)
4.)A 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a május 22-i határidő jogvesztő (egyéni vállalkozók esetében február 26!). Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

A nyomtatvány felső részén az adózó neve és adóazonosító jele, vagy adószáma értelemszerűen kitöltendő.

Köszönjük, ha támogatja közös céljainkat!

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.
Orbán Viktor egyszer és mindenkorra adjon számot, hogy milyen üzleti és egyéb kapcsolatokat ápol Zaid Naffával.
Megfelelő anyagi forrás hiányában nehéz felvenni a versenyt a hatalommal még egy önkormányzati választáson is.
Ezzel a címmel indít kampányt a Jobbik a férfiak nyugdíjba vonulását segítendő.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom születésnapja alkalmából jó egészséget és sok boldogságot kíván neki és családjának.

2018 augusztus