Videóink

Napirend előtti felszólalás – Makai Tibor XVIII. kerületi Képviselő-testület 2014.12.04.

2014-12-09 12:18

Makai Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője felszólalásában aggodalmát fejezte ki a XVIII. kerületben megismételt választás előzményeit illetően. Addig nem alhatnak nyugodtan a képviselő-testület tagjai, amíg az állampolgárok sem tudnak élni és aludni nyugodtan - szögezte le. Hogyan fordulhat elő, hogy a törvények által védett testületben szolgálatot teljesítő emberek (SZSZB tagok) nem mernek fellépni, amikor tövénysértést tapasztalnak? Milyen világban élünk akkor, amikor félelem befolyásolja őket munkájukban, félniük kell egy esetleges bosszútól?

A kerületi Jobbik szervezete minden eszközzel harcolni fog a közbiztonság megszilárdítása, a közélet megtisztítása érdekében! Az ebben való munkálkodásban maximális támogatásunkra számíthat a városvezetés – jelentette ki a jobbikos politikus.

2014. november 9-én megismételt választást tartottak a Pestszentlőrincen, a 12 vk. 63. szavazókörében. A Helyi Választási Bizottság október 12-én tartott önkormányzati választás napján tapasztalt súlyos választási csalás bejelentését követően megsemmísítette az eredményt és új szavazást rendelt el.

„A 63-as számú szavazókörben a szavazás utolsó órájában csoportosan jelentek meg a választópolgárok, és közülük akadt olyan, aki a vele megjelenőket a szavazófülkében állva és ott huzamosabb ideig tartózkodva instruálta, illetve szavazott helyettük”.

A szavazatszámláló bizottság nem vett fel jegyzőkönyvet a történtekről és a „rend helyreállítása érdekében sem tett intézkedéseket”, így megszervezett, csoportos voksolás jöhetett létre.

A HVB határozat ide kattintva érhető el.

Jobbik XVIII. kerület

Címkék: