A magyar életmód védelméről és a bevándorlás korlátozásáról szóló nyilatkozatot nyújtottunk be

Hazánk jövőjének egyik fontos kérdése, hogy meg tudjuk-e őrizni kulturális egységünket, identitásunkat és Európához tartozásunkat. Jelen nyilatkozatban elítéljük a migráció minden megjelenési formáját, azaz az illegális migrációt, és a tömegesen szervezett munkaerőbehozatalt is.

Minden felelősen gondolkodó magyar ember számára aggasztó, hogy a 2022. évi népszámlálás adatai mennyire drámai képet festenek Magyarország demográfiai folyamatairól.

A Jobbik frakciója, mint a Magyar Országgyűlés felelősen gondolkodó képviselői elkötelezettek abban, hogy a kedvezőtlen magyarországi demográfia folyamatokat megállítsák és megfordítsák. A negatív folyamatok megállításához és megfordításához élhető országra, biztos lakhatásra, minőségi oktatásra, európai egészségügyre és főleg európai bérekre, kiszámítható jövőre van szükség.

„A nemzetünkért aggódó politikusokhoz, politikai közösségekhez méltón leszögezzük, hogy a népességfogyás miatt előállt helyzetet – a kudarcos nyugat-európai példákat ismerve – nem lehet államilag támogatott vendégmunkás-toborzással megoldani, az elvándorolt magyar munkaerőt nem lehet külföldi vendégmunkásokkal pótolni.

Elítéljük az illegális migrációt, úgy ellenezzük a tömegesen szervezett munkaerő-behozatalt is, tehát elítéljük a migráció minden megjelenési formáját.

Magyarország 1000 éve áll különböző kultúrák ütközőzónájában, ezer éve őrizzük identitásunkat és Európához tartozásunkat, amelyet sosem kívánunk feladni a hazánkban települő külföldi vállalatok igényeinek kiszolgálása érdekében sem.

Felszólítunk tehát minden felelősen gondolkodó országgyűlési képviselőt, hogy e közös nyilatkozatban ítéljük el a migráció minden formáját, együttesen fogadjuk el nemzeti minimumnak jelen politikai nyilatkozatot.