A pedofilbotrány pontosan megmutatja, hogy mi a baj az Orbán-rendszerrel

Lukács László György mai felszólalásában több témát is érintett.

Sok jobboldali, konzervatív gondolkodó úgy tartja, hogy a mai világban nem a hatalomnak a koncentrációjára, hanem annak a relokalizálására van szükség, azaz az áthelyezésére a hatalomnak például a Karmelitától az emberek közösségéhez, a legkisebb közösséghez. Erre vannak az önkormányzati választások, ezért fontosak a népszavazások, és ezért lenne jó az is, ha az emberek közvetlenül választhatnák meg a köztársasági elnöküket. A Jobbik-Konzervatívok úgy látja, hogy közvetlen köztársasági elnökválasztásra van szükség, hiszen „annyira erodálódott és annyira csökkent most ennek a tisztségnek a társadalmi bizalma, hogy csak úgy lehet helyreállítani, ha az emberek legszélesebb körét kérdezzük meg ebben.

Hiszünk abban, hogy nekünk azok a szövetségeseink, a biztonságunk, akik jelenleg is a NATO-ban vannak, és a NATO képes hadi értelemben, illetve külbiztonsági értelemben az ország biztonságát garantálni. A kormány már régóta tartozott a svédeknek, amellyel Magyarország régóta tartozott a NATO szövetségesi közösségének.

A magyar emberek igenis tisztességes bért érdemelnek, de a kormány nem a nemzet érdekében cselekszik. Olcsó ázsiai migránsmunkások tömegével jönnek Magyarországra, hogy elvegyék a magyar emberektől a munkát, hogy a béreket alacsonyan tartsák, hogy a magyar embereknek ne legyen más választásuk, mint hogy elhagyják a munkahelyeiket, és ha úgy hozza a sors, akár a hazájukat is. Magyarországon csak olyan vállalkozásoknak van helye, amelyek tisztességesen bánnak a magyar emberekkel, a magyar dolgozókkal, és tisztességes béreket adnak.