Ander Balázs: Új klebelsbergi modellt az oktatásban!

A Jobbik határozottan felszólítja a tudás és értelmiségellenes rubelkormányt, valamint a kormánypárti előkelőségeket, hogy sürgősen fejezzék be a tiltakozó pedagógusok megfélemlítését, a tanárok sértegetését!

A tisztességes pedagógusok valóban nem a fizetésüktől teszik függővé a teljesítményüket, de a végső elkeseredésükben magukért kiálló, a magyar jövőért való küzdelmet pedig polgári engedetlenséggel felvállaló tanárokat mintegy tisztességtelennek nevezni méltatlan és igaztalan!

Szent-Györgyi Albert szerint olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája. Csakhogy a ma iskolájában elöregedett és elszegényedett, illetve félelemben tartott pedagógustársadalmat találhatunk. Ez nem a felzárkózás, ez nem a demokratikus jogállamiság útja.

Ezzel szemben a Jobbik felelős konzervatív pártként vallja, hogy hazánkban új klebelsbergi modellre van szükség, hiszen Orbán Viktornak kivételesen igaza volt, amikor azt mondta, hogy versenyképességünk aranyfedezete fiataljaink tudása. Ehhez viszont erkölcsileg és anyagilag is jól megbecsült magyar pedagógustársadalomra van szükség, mert tanár nélkül tényleg nincsen oktatás, oktatás nélkül pedig nincs jövő.

Ander Balázs,

a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője