Az egyszülős család is család!

A kormány politikájában, noha hangsúlyos szerepet kap a családtámogatás, több mint félmillió családról egyáltalán nem beszélnek és nem kínálnak megoldást azok problémáira.

A Jobbik bár a hagyományos családmodellt tartja a gyermekek szempontjából is legideálisabb együttélési formának, mégis úgy gondoljuk, hogy nem mehetünk el szó nélkül a megszaporodott válások miatt egyre gyakoribbá váló egyszülős családok problémái mellett sem.

Jelenleg Magyarországon ötszázezer fölé rúg az egyszülős családok száma, amelyek felénél probléma adódik a tartásdíj fizetésével. A jelenlegi jogszabályi környezet nagyon könnyen kijátszható, így sok esetben a gyermeket nevelő felek nem vagy csak részben kapják meg a meghatározott összeget. Noha az elmaradások mögött leggyakrabban a szülők közötti konfliktus áll, az államnak nem szabad hagyni, hogy ez a gyermek érdekeit veszélyeztesse. A Jobbik ezért egy olyan javaslatot dolgozott ki, ami a tartásdíj megelőlegezését megkönnyíti, az alkalmazási lehetősségét pedig kibővíti.

A részletekről Beleznay Zsuzsanna és Balázs Bettina, a Jobbik Család- és nőügyi kabinetének képviselői sajtótájékoztatón számoltak be.