Az önkormányzatok az Orbán-kormány kikerülésével jussanak EU-s pénzekhez!

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetőjeként határozott célom az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek segítségével összeállítani egy olyan programot, amelyet az Európai Parlamentben képviselni tudok.

Ti készen álltok arra, hogy ajánlást adjatok? Ha már megtettétek, hálásan köszönöm! Ha nem, és pótolnátok, akkor írjatok üzenetet és megbeszéljük, hogy hol tudtok a lakóhelyetekhez legközelebb ajánlást adni"

Azonban az önkormányzatok számára fontos, hogy ne csak a hazai forrásokból szerezzék be az szükséges finanszírozást, hanem a lehető legtöbbet nyerjék ki az Európai Unió biztosította lehetőségekből is. Az Orbán-kormány azonban az utóbbi években sok esetben ellehetetlenítette az önkormányzatok EU-s forrásokhoz való hozzáférését, például a közbeszerzési eljárások során vagy az uniós támogatások felhasználását szabályozó jogszabályok módosításával.

Ezért fontos, hogy az önkormányzatok az Európai Parlamentben képviseltessék magukat, és olyan programot készítsenek, amely a lehető legtöbb EU-s forráshoz juttatja őket. A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetőjeként határozott célom az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek segítségével összeállítani egy ilyen programot, amelyet az Európai Parlamentben képviselni tudok.

Ezen programban kiemelt figyelmet kapna az önkormányzatok közbeszerzéseinek átláthatósága és a jogszabályok egyértelműsége, valamint az EU-s forrásokhoz való hozzáférés egyszerűsítése és segítése. Az önkormányzatokat feltétlenül támogatni kell a digitális technológiák alkalmazásában is, hogy hatékonyabbá és átláthatóbbá tegyék a működésüket.

A Fidesz alaptörvénye nem védte meg az önkormányzatokat a NER zsarnokságától, sőt éppen a kivéreztetésük forgatókönyve lett. Azonban az Európai Unió által biztosított lehetőségek kihasználásával az önkormányzatok képesek lehetnek kikerülni az Orbán-kormány korlátozó intézkedéseit és átlendülni a nehézségeken. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, az önkormányzatoknak fontos, hogy a lehető legtöbb támogatójuk legyen az Európai Parlamentben is.