Beígért átalakítás helyett bezárhatják a Mátrai Erőművet

Egészen elképesztő információ látott napvilágot, amely nem más szájából származik, mint Áder Jánoséból. A Fidesz Sándor-palotai bábja a napokban azt találta mondani egy konferencián, hogy a Mátrai Erőművet be fogják zárni.

Ha egy normálisan működő országban élnénk, azt mondanánk, pont ideje az ÁTALAKÍTÁSNAK, hiszen a klímaváltozás elleni harc tekintetében hazánknak óriási lépés lenne, ha helyettesíteni tudnánk az erőművet megújuló energiaforrásokkal. Meg különben is, ez volt az illetékes minisztérium ígérete. Ezt a célt mindig is támogattuk, úgy, hogy közben átképzésével a dolgozók megélhetése ne kerüljön veszélybe.

A valóság ezzel szemben az, hogy a miniszterelnök barátja először áron alul megvásárolta az erőművet, aztán kivett belőle minden pénzt, végül pedig horror áron eladta az államnak, aminek végül több mint 75 ezer millió forintjába került a tranzakció. Vagyis az adófizetőknek. Akik most megtudhatták a szilveszteri Scatman John-tól, hogy bezárják a gyárat. Mekkora üzlet, nem igaz?! A hülyének is megéri megvenni egy eladósodott céget, majd bezárni. De mi lesz a közvetlenül és közvetetten érintett 10 ezer dolgozóval és családjukkal? Ilyenkor nem számítanak? Hiszen nemrég épp a miniszterelnök érvelt a megmentésük mellett.

A Jobbik követeli, hogy a kormány valljon színt a kérdésben, és biztosítsa a Mátrai Erőmű dolgozóinak megélhetését. Az eredeti elképzelés is arról szólt, hogy az erőművet úgy kell átalakítani, amivel meg tud felelni a 21. század elvárásainak.