Demeter Szilárd a hazai közéletből törölje magát!

Emlékezhetünk mindannyian, miért szólítottam már fel januárban is lemondásra - írja Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke a Demeter Szilárd körül kirobbant botrány kapcsán.

"Ez az orbánista volt az, akinek a műsorában a németek kiirtásán viccelődtek. Bár az eset után "bocsánatot kért", a Petőfi Irodalmi Múzeum élén maradhatott következmények nélkül. Most újra "nagyot" ment, hiszen szerinte Európa Soros gázkamrája, s ezzel a soá, a holokauszt borzalmait emlegeti megengedhetetlen módon. A Jobbik keresztényszociális alapon álló néppártként elutasítja ezt az elfogadhatatlan és a 20. század borzalmát relativizáló megszólalást, a polgári, konzervatív gondolatkör megjelenítőjeként."

A politikus szerint Orbán "kultúrpolitikusának" ezen kijelentései is arra utalnak: Orbán ki akarja vezetni hazánkat az európai kultúrkörből és az Európai Unióból.

Brenner szerint Demeter Szilárd a szóban forgó írásával nem csak az "Orbán-tervet" készítette elő, hanem újra etnikai alapú uszítást hajtott végre, hiszen nem elég, hogy korábban a németek kiirtásán viccelődött, most ismét a németeket gyalázta. "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok." Látjuk tehát, hogy a korábbi bocsánatkérést mindennek gondolta, csak komolynak nem.

Egy ilyen embernek nincs helye a közéletben! Amennyiben Orbán nem meneszti még ma Demetert vagy nem szólítja fel a lemondásra, úgy ő a legfőbb cinkosa, s ő a felelős minden további uszításáért, kijelentéséért, írásáért Demeternek!