Diplomás átlagbér jár a magyar pedagógusoknak!

Egyértelműen jó hír, ha a magyar pedagógustársadalom érdemi bérfejlesztésben részesül, a hírek szerint ez 32 százalékos lesz. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese, főpolgármester-jelöltje elmondta, pártja kiemelt nemzetstratégiai ágazatként tekint az oktatásra, erről szól a Klebelsberg programjuk is. De leszögezte, érthetetlen, miért csak 2024-ben akarja a diplomás átlagbér 72 százalékára emelni a tanárok bérét az Orbán-kormány. Szerintünk ennek a száz százalékára kellene megemelni a pedagógusbért, mivel ezt látjuk egy konzervatív oktatáspolitikai fordulat nulladik lépésének.

Az elvesztegetett években már régen azzal kellett volna foglalkozni, hogy miért egyre inkább funkcionális analfabéta mondjuk a 14 éves korosztály. Mi mindig leszögeztük korábban is, amíg a balliberális pártok és a Fidesz azon vitatkozott, hogy Wass Albert vagy Harry Potter szerepeljen a Nemzeti Kerettantervben, a Jobbik mindig elmondta, mind a kettőre szükség volna, csak olvassanak a gyermekek és a fiatal felnőttek.