Évek óta sürgetjük az egynapos sztrádamatrica bevezetését

A Jobbik hosszú évek óta szorgalmazza, hogy legyen egynapos autópálya matrica, hiszen igazságtalan, hogy akkor is tíz napra kell kifizetni egy szolgáltatást, ha azt mindössze egy napra, vagy éppen csak néhány órára vagy néhány percre veszik igénybe.

Minket igazol a döntés, hogy a Európai Parlament végre jóváhagyta a bevezetését az egész Európai Unióban. Első körben a teherszállítást érinti majd, de később a személyautókra is kiterjesztik. A magyar kormány évek óta ódzkodik attól, hogy megkönnyítse az autósok életét, de hamarosan nem lesz kibúvó: az egynapos sztrádamatricát minden országnak kötelezően be kell vezetnie.

Üdvözöljük a döntést és egyúttal vállaljuk, hogy ha mi leszünk kormányon, ez valódi kedvezményt jelent majd minden autópályán közlekedő magyar állampolgárnak.

A néppárti Jobbik korábban azt is többször kezdeményezte, hogy a nyári időszakra egy kedvezményes hétvégi autópályajegyet is vezessenek be a családoknak, amely a tíznapos matrica árának töredékébe kerülne. A kormányváltást követően ezt is megvalósítjuk majd.