Győzött a józan ész!

Sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt

Győzött a józan ész! Az NTAK-rendszer szakaszos bevezetését és a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő vendéglátósok kötelező adatszolgáltatás alóli mentesülését javasolja a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hónapok óta azon dolgoztunk Dr. Lukács Lászlóval, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjével, hogy a vendéglátó-szektorra kötelező NTAK-adatszolgáltatás gazdasági nehézségeire felhívjuk a kormány figyelmét. Egyrészt aránytalanul magas terhet jelentene a vállalkozóknak az adatszolgáltatáshoz szükséges eszközbeszerzés, másrészt emberi erőforrás-igény tekintetében is többletterhet ró mindenkire, különösen a szezonálisan működő büfésekre, valamint a kistelepüléseken még nyitva tartó kocsmákra.

Az NTAK kiterjesztése minden vendéglátóipari egységre teljesen életszerűtlen és szakmailag sem megalapozott, ezért nyújtottunk be törvénymódosító javaslatot 2024. január 1-jéig történő halasztásra, illetve a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő kisvállalkozások kötelező adatszolgáltatás alóli mentesítésére.

A Jobbik-Konzervatívok kezdeményezésére a törvénymódosító javaslat május 16-a óta a kormány előtt van, várjuk a tárgysorozatba vételét és tekintettel arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség álláspontja is a fentieket támasztja alá, elsődlegesen a vendéglátóipari vállalkozások érdekeit szem előtt tartva, kérjük annak mielőbbi elfogadását.