Hazai közpénzből a magyarok elhelyezkedését támogassa az állam

Büntető kamattal fizessék vissza a multicégek az adófizetők pénzéből kapott olyan támogatásokat, amelyeket a céltól eltérően arra használtak fel, hogy elküldjék a magyar dolgozót és megtartsák a vendégmunkást!

Z. Kárpát Dániel, közösségünk alelnöke szerint van már egyébként pozitív előjelű példa is, a Continental nevű cég, a parlamentben elhangzottak szerint, már visszafizette azt az állami támogatást, amit vélhetően nem úgy használt fel, mint ahogy fel kellett volna használnia.

Ha viszont egy esetben működött ez, a Jobbik-Konzervatívok azt követeli, hogy szülessen törvény, szülessen egy nagyon-nagyon szigorú törvény, amely az érintett multicégeket nemcsak rábírja, de kötelezi arra, hogy büntetőkamattal együtt fizessék vissza az utolsó forintnyi állami támogatást is, hogyha megtartják a vendégmunkást és elbocsátják a magyart.

Összességében mégis az lenne a megoldás, hogy több gazdasági ágazatból is egyszerűen haza lehetne zavarni a vendégmunkásokat, és a magyar munkakeresőknek kellene sokkal aktívabb, sokkal célzottabb segítséget és pénzügyi támogatást nyújtani. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy több százezer honfitársunk kényszerből, jellemzően Nyugat-Európában keresi a kenyerét, őket is haza lehetne csábítani megfelelő lakhatási és normális béreket célzó programmal