Ismét magyar polgármestere van Székelyföld fővárosának

A Jobbik Magyarországért Mozgalom gratulál minden magyar politikusnak, aki polgármesteri címet vagy mandátumot szerzett a hétvégi romániai önkormányzati választásokon.

Marosvásárhely egyenesen történelmet írt – Soós Zoltán személyében végre ismét magyar polgármestere van Székelyföld fővárosának! Ez a kiemelkedő győzelem megmutatta, hogy csak a közös együttműködés lehet valóban sikeres. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemcsak a magyar, hanem a román lakosság egy része is bizalmat szavazott neki. Ahogy az új polgármester fogalmazott: „nem a magyarok győztek a románok felett, hanem a marosvásárhelyiek arattak történelmi győzelmet a korrupció és a keresztapák felett. ” A marosvásárhelyiek döntése példaértékű lehet az anyaországi magyarok számára is.

Ahogy azt az Elvi Nyilatkozatunkban is megfogalmaztuk: hazánk és a teljes magyarság minden tagjának felemelkedését kívánjuk szolgálni. Mindenkinek segítő kezet akarunk nyújtani, akinek szüksége van rá, és senkit nem hagyunk magára. Sem itthon, sem határon túl. Az örömünkben osztozik a Jobbik Ifjúsági Tagozata is, akik azt üzenik: „Minden magyar sikere a mi sikerünk is, hiszen mi egy vérből valók vagyunk a határok dacára is! ”