Jobb későn, mint soha: üdvözöljük Magyar Pétert a jó oldalon

A napokban Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen az „igazságügyi miniszter” beismeri, hogy tudomása van a legfőbb ügyészségen történő törvénytelenségekről, amelyben egy másik hivatalban levő miniszter is érintett.

Azt most hagyjuk, egy az Orbán-kormány által erkölcsileg végletekig lezüllesztett országban milyen morális kérdéseket vett fel az a tény, hogy az igazságügyi miniszter – aki inkább gazságügyi miniszterként funkcionált a jogállam leépítésében – azon sajnálkozik, hogy az a baj, hogy nem lehet totálisan megtisztítani az iratokat, mert a lehallgatásokkal új dokumentumok kerülnek bele a nyomozati anyagba, illetve azon kesereg, sőt problémaként definiálja, hogy „Polt nem ura a helyzetnek”, és még mindig független az ügyészség.

Azt gondolom, hogy az iratok manipulálásának ismeretében Varga Juditnak feljelentési kötelezettsége volt, ennek elmulasztása bűncselekmény. A miniszter asszony nem volt ilyen finnyás, amikor a politikailag ellenségnek titulált személyeket kellett lehallgatni. De maradjunk a szikár jogi tényeknél, amelyek alapján azt mondhatjuk, hogy a hangfelvétel alapján minimum hivatali visszaélés gyanúja, valamint minősített adattal való visszaélés alapos gyanúja is felmerül, mint büntetőjogi tényállás. Az már csak hab a tortán, hogy Varga Judit állítólag maffiának nevezte az Orbán-kormányt, amelynek ő maga is kitüntetett tagja.

Ha valaki, akkor mi jól tudjuk – sok százmilliós ÁSZ-büntetés, folyamatos karaktergyilkosságok, három kudarcot vallott elnök után –, hogy nem egyszerű feladat a rezsim elleni küzdelem, nekünk ez a küldetésünk közel egy évtizede. Mi akkor is itt voltunk, amikor a korábbi elnökünket homoszexualitással vádolták, gyermekét drónokkal figyelték, az iskolája előtti bokorból fotózták. Akkor is felemeltük a szavunkat, amikor tizenéves diáklányokat ócsároltak nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel ország-világ előtt a kormány propagandistái. Mi akkor is itt harcoltunk, amikor magyar emberek tucatjait és családjaik életét nyomorították meg a most Magyar Péter ellen alkalmazott nemtelen módszerekkel pártállásuk vagy az igazság melletti kiállásuk miatt. Az ilyen helyzetekre szokták idézni Titus Livius bölcs mondását, hogy jobb későn, mint soha.

Magyar Péter még csak néhány hete „élvezi” az általa belülről ismert rendszer valódi arcát, de már biztosan felmérte, hogy milyen lehet ezt közel egy évtizede elszenvedni. Amikor egy teljes propagandagépezet dolgozik azon napról napra, hogy gonosznak, jelentéktelennek, nevetségesnek állítsa be az embert. Magyar Pétert üdvözöljük a jó oldalon. Az Orbán-rezsim lebontásáért végzett munkájához sok erőt kívánunk! Talán már most felmérte, ha nem, akkor nekünk elhiheti, hogy nem lesz könnyű menet…