Jólétet mindenkinek

Orbán Viktor álvalósága elképesztő kontrasztot mutat a magyar rögvalósággal. Nem csak az a bántó, hogy az elmúlt száz év legsikeresebb évtizedének nevezi azt az időszakot, amikor a Kárpát-medence itt élő magyarságának lélekszáma közel egymillió fővel csökkent. De az is, hogy igyekszik eltagadni azt a társadalmi-szociális katasztrófát, amelyet a Fidesz kormányzása hozott el - írja Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Dühítő, amikor egy olyan kormány beszél tündérmeséről, amely több mint 13 ezer család elhelyezés nélküli kilakoltatásához asszisztált. Amikor az átlagbér növekedéséről, 400 ezres átlagbérről beszélnek, csakhogy kihagynak a statisztikából jó másfél millió embert… Nem számolják bele ugyanis a részmunkaidőbe kényszerítettek alacsonyabb bérét, kimaradnak a munkahelyükről elbocsátott emberek, valamint az öt főnél kevesebbet foglalkoztató magyar kisvállalkozások, akik amúgy a hátukon viszik ezt az országot. Emellett adózik a korábban nem adózó minimálbér, nincs elérhető otthonteremtési program a nehezebb helyzetben élő honfitársaink számára, s Magyarország a harmadik legszegényebb uniós tagállam a háztartások életszínvonalát tekintve.

Z. Kárpát Dániel úgy látja, hogy a miniszterelnök mintha még büszke is lenne arra, hogy a nyugati országok többségéhez hasonlóan itt nem a kieső munkabéreket pótolják ki, hanem szinte kizárólag a nagybefektetők érdekeivel foglalkoznak. Így történt, hogy a 240 év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasúti beruházás nem állt le, az Audi feltételezhetően megkapta a kormánytól a teljes idei veszteségét támogatásként, a válság miatt a tönk szélén álló magyar vállalkozások és a nehéz helyzetbe került családok nem is álmodhatnak ilyen mentőövről. Orbán Viktor szerint a következő 10 év „még jobb lehet”. A magyar néppárt abban reménykedik, hogy a választók többsége erre az ajánlatra többé nem lesz vevő, s inkább azt választja, amit a Jobbik: jólétet mindenkinek, nem csak egy szűk többség számára.