Kell-e konzervatív politika Magyarországon?

Amellett érvelünk tehát, hogy a vidéket és a klasszikus polgári-konzervatív réteget nem lehet baloldali és liberális üzenetekkel megszólítani: azzal, hogy a Fidesz végérvényesen az oroszpárti szélsőjobbra tolódott, és szatellitpártjától, a Mi Hazánktól, már alig különböztethető meg. A Jobbik – Konzervatívok felelőssége, hogy az ellenzék józan, jobbközép, nemzeti pártjaként szóljunk azokhoz – vállalkozókhoz, helyi közösségek vezetőihez, konzervatív értelmiségiekhez, valamint általában a vidéki középosztályhoz – akik számára az ellenzék eddig alig volt képes kínálni valamit.

Azért fontos egy valódi keresztény és konzervatív párt, illetve szövetség létrehozása, mert – a lengyel példa is mutatja –, csak külön arcéllel indulva, de nyitva hagyva egy koalíciós közös kormányzás lehetőségét lesz esély a kormányváltásra, amelyet elvár az ellenzéki szavazó. A Jobbik – Konzervatívok szövetségkötése a kisgazdákkal ennek első lépcsője.

Továbbra is várunk mindenkit a sátorba, aki ezt a célt követi, és hisz a hagyomány erejében, a kiegyensúlyozott polgári demokráciában és a szociális piacgazdaságban. Mert a kormányváltás és ezek a feltételek hozzák el a jólétet és szabadságot minden magyar polgárnak.