Kihelyezett elnökségi ülést tartott Záhonyban a Jobbik

Tettük, amit ígértünk: visszatértünk a magyar emberek közé. A határmenti településen felmértük a társadalmunkat leginkább veszélyeztető orosz-ukrán háború okozta problémákat a párt országgyűlési képviselőivel, többek közt Sas Zoltánnal, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökével.

A Jobbik leszögezi, hogy számára a magyar emberek biztonsága és a béke a legfontosabb, így kizárólag a magyar nemzeti érdeket képviseljük.

Elítéljük a putyini Oroszország agresszióját, de elítéljük a Zelenszkij által vezetett Ukrajna kisebbségekkel szemben tanúsított viselkedését is, hiszen a kárpátaljai magyarság nyelvi és kisebbségi jogait - nemzetközi jogi szerződésekben vállalt kötelezettségeivel ellentétesen - Ukrajna az elmúlt években szűkítette. Mivel sem ezen, sem más területen Ukrajna nem teljesíti az EU-tagság feltételeit, a Jobbik továbbra sem támogatja az ország EU- és NATO-csatlakozását.

Ez a háború nem a magyar emberek háborúja - ahhoz, hogy ez így is maradjon, Ukrajna felé kizárólag a humanitárius segítségnyújtást tudjuk támogatni.

Ugyanakkor a háborús konfliktus kétséges alakulása miatt kiemelten fontosnak tartjuk a magyar emberek védelmében:

- a polgári védelem teljes felülvizsgálatát, annak a magyar emberek számára biztonságot nyújtó megteremtését

- az önálló határőrség visszaállítását

- az egészségügyi intézményrendszer esetleges veszélyhelyzetekre történő felkészítését

- egy hatékony gazdaságvédelmi program életbe léptetését, különös tekintettel a magyar agrárszektor védelmére

A jelenlegi fideszes kormány háborús veszélyhelyzetet hirdetve folytat évek óta rendeleti kormányzást - de abból nem látni semmit, ami a magyar emberek biztonságáról és védelméről szólna.

Míg a Fidesz háborúpárti és békepárti kategóriákban gondolkodik, a nagypolitika pedig oroszpártiságba és ukránpártiságba sorol, addig a magyar emberekkel senki nem foglalkozik. A Jobbik is elfoglalja a helyét a palettán, és a következő hetekben bebizonyítja, hogy az egyetlen magyarpárti politikai párt.

Jobbik-Konzervatívok Elnöksége