Kilakoltatási stopot követelünk a mini-Dubaj miatt utcára kerülő magyaroknak

A napokban került a hírekbe az, hogy mintegy 24 szolgálati lakás lakóit, összesen több mint 100 embert kezdtek el kitakarítani erről a területről a külföldi idegen beruházás érdekében.

A Jobbik-Konzervatívok közössége kilakoltatási stopot követel a területről, egészen addig ne a külföldi beruházók érdekeinek az érvényesítésével foglalkozzanak, amíg minden magyar család lakhatása nyugodtan nem rendeződött.

Z. Kárpát Dániel szerint riasztó annak az üzenetértéke, hogy a magyarok lakhatása annyira nem érdekli az Orbán-kormányt, hogy a bérlakásprogram 14 év alatt nem jött létre, azonban a „mini-Dubajt” építő külföldi beruházók kedvéért pár hónap alatt kitakarítanak egy teljes kerületnyi területet. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a luxusberuházással kapcsolatos fejlesztésekre odaítélt 300 milliárd forintot a magyarok lakhatására költené. Ebből a 300 milliárdból el lehetne indítani egy országos bérlakás programot, és ezen a területen is bérlakások százait lehetne felépíteni, olyanokat, amelyek maximum a piaci albérleti díjak feléért beköltözhetők lennének.

A Jobbik-Konzervatívok két javaslatot is a Parlament elé fog terjeszteni. Az egyik a kilakoltatások leállításáról szól, hiszen bár papíron devizahitelek már nincsenek a piacon, a forintra átváltott, az ügyfelekre számára rendkívül kedvezőtlen feltételekkel bíró hitelek folyamatosan dőlnek be. A párt másik javaslata egy országos bérlakásprogramra vonatkozik, amit a Mi Várunk koncepció néven már évekkel ezelőtt beterjesztettek.

Ha rajtunk múlik, akkor nem a külföldi beruházók érdekében fognak megtörténni ezek a lépések, hanem a magyarok lakhatását rendezik – mondta el Z. Kárpát Dániel.