Követeljük a korlátozások eltörlését!

Az embereknek elegük van az indokolatlan járványügyi korlátozásokból. A kormány végre kezelje felnőttként a magyar társadalmat. Szabad országot akarunk, ahol tudomásul veszik és elfogadják a polgárok szabad akaratból meghozott döntéseit!

Miközben Európa-szerte enyhítik a kormányok a járványügyi korlátozásokat, Orbánék a kötelező oltást készítik elő. Miközben Európában felnőttnek nézik az embereket, addig Orbán tovább építené zsarnokságát. A fideszes járványkezelés elmúlt két évében a magyarok életminősége drasztikusan romlott, hatalmas károkat okozva a társadalom minden területén!

Az oltás – a szakemberek szerint – segíthet és életet menthet. A néppárti Jobbik a kezdetektől amellett érvel, hogy ezt a döntést mindenkinek önmagának kell meghoznia. Mindenkinek önként kell arról döntenie, hogy mekkora kockázatot vállal! Mindenki el tudja dönteni, hogy felveszi-e az oltást, vagy nem veszi fel.

A maszkhasználat kaotikus szabályozását éppen Orbán leplezte le egy cukrászdában. Akkor a maszk hiányát azzal magyarázták, hogy a krémest helyben meg is ette. Az elmúlt két évben arról is meggyőződhettünk, hogy Orbánék minden logikát nélkülözve hoztak meg rendeletek útján az embereket mindennapi életét megnehezítő szabályokat, önkényesen tettek például különbséget rendezvény és rendezvény között. Megtanulhattuk például, hogy futballmeccseken nem terjed a vírus, kulturális rendezvényeken viszont igen.

Az egészségügyi alapellátás és szakellátás működésének megbénításának hatására – amely talán a legnagyobb károkat okozta és okozza – tízezrek haltak meg az ellátatlanság miatt az elmúlt két évben. Megszámolni sem lehet, hány tízezer krónikus beteg kilátásai és gyógyulási esélyei romlottak amiatt, mert nem jutottak el szakorvoshoz, vagy halaszthatónak nyilvánították tervezett műtéteiket. Mindeközben Orbánék az erőforráshiány miatt válságba került egészségügy működésképtelenségét a járvánnyal tudták palástolni.

Angliában immáron a karanténkötelezettséget is eltörölték, mert az elmúlt hetekben a korlátozások teljes körű feloldása ellenére szinte minden járványügyi mutató javuló tendenciát mutat. A néppárti Jobbik szerint Magyarországon is elérkezett az idő, hogy a lakossági szabadságjogokat korlátozó fölösleges járványügyi intézkedéseket eltöröljék, ahogyan Európa számos országában ez már megtörtént.

Szabad országot akarunk, és szabad országot fogunk teremteni április 3-a után. Szabadságot és jólétet minden magyarnak!