Lukács László csak semmitmondó válaszokat kapott migránsmunkás-ügyben a kormánytól

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője és alelnöke többek között azt szerette volna megtudni, hogy a magyar adófizetőknek mennyi pénzébe kerül a vendégmunkások magyarországi behozatala és alkalmazása, ezért írásbeli kérdéssel fordult Nagy Mártonhoz, az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési miniszteréhez.

A magyar kormány teljes mértékben elkötelezett a külföldi vendégmunkások Magyarországra történő behozatalában és foglalkoztatásában – állapította meg kérdése bevezetőjében az ellenzéki politikus.

Szerinte ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nyár elején a kormánypárti többség elfogadta a vendégmunkások behozatalát egyszerűsítő törvényt, a magyar kormány támogatásával pedig már meg is kezdődött a külföldi – többnyire kirgiz, mongol, vietnámi, indonéz és filippinói – vendégmunkások toborzása.

Lukács hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok ellenzi, hogy a magyar adófizetők pénzéből vendégmunkások foglalkoztatását támogassa a kormány. Éppen ezért merült fel benne a kérdést, hogy mégis mennyibe kerül ez nekünk.