Mentsük meg a postákat!

A Magyar Posta Zrt. folyamatosan jelenti be azokat a településeket, ahol megszűnik az önálló postahivatal, ezzel nehezítve mind a vidéki, mind a városi emberek életét. Ez a hír önmagában is elkeserítő, de a helyzet még inkább tragikussá vált akkor, amikor azt is bejelentette, hogy november 12-től ideiglenesen bezár 210 település 366 postája, ami együtt fog járni a létszámleépítéssel. Amennyiben a kisfalvakban megszűnik ez a szolgáltatás, akkor az ott élők százezreinek vagy akár egymillió embernek szűnik meg a mindennapos pénzügyi ügyintézési lehetőség a lakóhelyén ez pedig egy újabb seb a vidéki települések népességmegtartóerején és versenyképességén. A városokban pedig ennél is hosszabb sorbanállásokra, az ügyintézési és várakozási idő megnövekedésével lehet számolni. A kormány terve a drasztikus átszervezés, amit ő csak költségvetési szempontból néz, ha pedig a törvényileg előírt 1600 hivatalra akarják redukálni a Posták számát, akkor az azt jelenti, hogy még akár 1000 hivatal és több ezer munkahely szűnhet meg.

Ne hagyjuk, van megoldás, csak akarni kell!