Miért akarják kormányszinten teljesen ellehetetleníteni az önkormányzatokat?

Nem akad még egy ország, ahol a járványhelyzetre hivatkozva kivéreztetnék az önkormányzatokat. Magyarázat továbbra sincs, legfeljebb államtitkári hümmögés a parlamentben. Miközben fideszes polgármesterek saját magukat jutalmazzák.

A Jobbik képviselői arra az egyszerű kérdésre voltak kíváncsiak, hogy miért akarják kormányszinten teljesen ellehetetleníteni az önkormányzatok működését ebben a nehéz és válságos időszakban, és honnan veszik a bátorságot kormánypárti polgármesterek, hogy milliós prémiumot szavaztassanak meg maguknak. Legutóbb Gyál fideszes polgármestere veregette meg a saját vállát több mint 4 millió forint kíséretében. Mindenféle szégyenérzet nélkül, hisz pont azt csinálja kicsiben, mint amit a főnökei nagyban.

Kérdéseinkre a szólásra kijelölt államtitkár csak hümmögött a parlamentben, a polgármesteri jutalom tekintetében is csak egy cinikus válaszra futotta, miszerint ez biztos a gyáliaknak is tetszik, hisz a rendszerváltás óta fideszes vezetése van a városnak. Arra persze Pogácsás úr már nem tért ki, hogy Gyál 2/3-a arra sem méltatta az ottani politikai elitet, hogy elmenjen választani, a fideszes polgármestert pedig a választók alig negyede támogatta.

Miközben a magyar emberek biztonsága lenne a fő prioritás, aminek az egyik legfontosabb támasza az önkormányzatiság, az álkeresztény, szociálisan teljesen érzéketlen Orbán-kormány az elmúlt időszakban sorra tolta át azokat az intézkedéseket, amelyek építés helyett a rombolást hozták. Az önkormányzati választást követő – járvány elleni védekezésre hivatkozó – bosszúálló fűnyírás ellen már nemcsak az ellenzéki városvezetők tiltakoznak, de fideszes polgármesterek is sorra emelik fel a hangjukat.

Nincs még egy ország a környékünkön, de talán egész Európában sem, ahol ebben a szorult helyzetben forrásokat vonnának el a településektől, de olyan kormány sem nagyon akad, amelyik a támogatások helyett az utolsó bevételi forrás, az iparűzési adó lenyúlásán mesterkedik.

A Jobbik, mint valódi néppárt, épp ennek a kapzsiságnak és arroganciának fog véget vetni 2022-ben.