Mikor lesz végre a magyar munkavállaló az első?

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke hétfőn Szegeden tartott sajtótájékoztatót.

A Jobbik minden nagyberuházást helyi népszavazáshoz kötne. A Jobbik-Konzervatívok helyi népszavazás által megerősítve tartja csak elfogadhatónak az összes nagyberuházást, amely a magyar nagyvárosokban vagy a környékükön valósul meg – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. A párt „magyar kvóta” című javaslatával kívánja megvédeni a magyar emberek által betöltött munkahelyeket.

Ha a tervezett gyárak megépülnek, akkor nem feltétlenül lesz annyi magyar munkáskéz, hogy betöltse az így keletkező álláshelyeket. Az a valószínűbb, hogy a magyar lakosság helyett, inkább a harmadik világ lakói fognak megjelenni a Fidesz-kormány segítségével.

Éppen ezért mondunk nemet a szervezett vendégmunkás-importra! Magyar kvóta javaslatunk által pedig kimondjuk azt is, hogy vissza nem térítendő támogatást a magyar adófizetők pénzéből, kizárólag olyan cég kaphasson, amely vállalja, hogy legalább 95 százalékban magyar munkavállalókat alkalmaz.