Ne töröljék ki a lengyel történelemből a magyar vonatkozású részeket!

Emlékezetes, hogy tavaly az orosz tankönyvek gyalázták meg 1956 emlékét, mikor a magyarság jogos szabadságharcát egykori „fasiszták” és „lázadó radikálisok” által kirobbantott felkelésnek titulálták. A keleti diktatúra történelemhamisítása után most itt a nyugati woke történelemhamisítása, ahol az újonnan kinevezett liberális lengyel oktatási miniszter törölné ki a lengyel-magyar barátságot, a két nemzet több mint ezeréves kapcsolatát a történelemtankönyvekből.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje csatlakozik a lengyel és magyar történészek részletes indoklásával ellátott kezdeményezéshez:

mind a kereszténység szerepét tekintve, mind a közös történelmünk kiemelkedő alakjainak vonatkozásában elfogadhatatlannak és a nemzeteink közötti kiemelkedően jó viszony megbontására tett kísérletnek tekintem a terveket, és felszólítom a jelenlegi lengyel kormányt, hogy ne hajtsa végre ezt a lépést.