Tisztelet a bátraknak!

Az önkormányzatoknak szeptember 20-ig kellett dönteniük, hogy átadják-e vízműveiket az államnak – ingyen. Sok önkormányzat önként és dalolva adta át vagyonát az államnak, azonban számos – köztük fideszes vezetésű – önkormányzat nemet mondott a maffiamódszerekkel operáló kormánynak, így vízműveik és vagyonuk maradt önkormányzati hatáskörben.

A kormány az elmúlt 12 évben teljesen kiüresítette az önkormányzatiságot: elvette tőlük az iskolákat, a kórházakat, megvonta a bevételeiket és megtiltotta nekik, hogy ezeket pótolják. Számos döntési jogkört telepítettek más hivatalokba, s ha ez nem lenne elég, a csőd szélére sodorta az önkormányzatok jelentős részét. A Fidesszel ellentétben mi hiszünk az önkormányzatiságban, ugyanis a tisztességesen működő polgári demokrácia szerves részét képezik az önkormányzatok.

Feltételezhető, hogy a jövőben a kormány olyan intézkedéseket fog hozni, amelyek még inkább megpróbálják ellehetetleníteni az ellenálló önkormányzatokat. Azonban nekik is tudniuk kell: a Jobbik mindvégig mellettük fog állni, és számíthatnak ránk!

jobbik #önkormányzatok #vízművek #számíthattokránk #nemvagytokegyedül