Úgy harcol Orbán az EU-ban, mint Kádár az ENSZ-ben

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője szerint úgy fest, hogy a történelem ismétli önmagát. Éppen 60 éve történt, hogy az 1956-os forradalmat és szabadságharcot brutálisan vérbe fojtó Kádár János New Yorkba utazott az ENSZ közgyűlésére. Kádár szerint az, hogy több ország képviselői is megvetésüket éreztették vele, nem csak őt, de a magyar népet is megsértette. A véreskezű diktátor emellett hangot adott annak az elképzelésének, hogy a kormányát érő külföldi kritika a magyar belügyekbe való megengedhetetlen beavatkozás, az '56-os felkelők (akkori "ellenzék") egy marginális csoport, akiket külföldi hálózatok béreltek fel, a Kádár-rendszer demokratikusabb, mint a nyugati országok, Magyarországon pedig béke és biztonság van.

Minden egyezés és hasonlóság Orbán Viktor, Varga Judit és a többi illiberális fideszes múlt heti ámokfutásával az Európai Unióban természetesen "csak a véletlen műve".

A Jobbik azért dolgozik, hogy a történelem ne önmagát ismételje Magyarországon, 2022 után pedig végre olyan kormányunk legyen, amely nem keleti despotáknak hajbókol, hanem európai értékek mentén vezeti országunkat.