Valós megbecsülést a rendvédelmi dolgozóknak!

A rendvédelmi dolgozók béremelése és külön juttatása kapcsán örömódákat zeng a kormánypárti média, ugyanakkor nézzünk kicsit a kulisszák mögé - írja Dudás Róbert.

Dudás Róbert volt az első, aki a parlamentben felszólalt az érdekükben és kérte, hogy a megbecsülésük, akár anyagi, akár morális esetben legyen kiemelt szempont.

A jobbikos politikus szerint a rendvédelmi dolgozók megalázóan alacsony jövedelmének 10%-al való megemelésénél sokkal komolyabb bérkiegészítésre van szükség, mint ahogy ki kell terjeszteni a béren kívüli juttatást kapók körét is, hiszen abból több ezren kiesnek jelen állás szerint. A jelenlegi intézkedésnek ugyan pozitívnak tekinthetők az állomány számára, ennek mindenki örül, ugyanakkor ha megkérdeznék őket, akkor bizonyosan az derülne ki, hogy korántsem tartják kielégítőnek.

A rendvédelmi szervek és azok dolgozóinak a megbecsülése nem lehet kampánystratégia, mint amivé azt a kormány zülleszti. Természetesen különböző beosztások vannak, különböző fontosságúak és különböző veszélyeket rejtenek magukban, egyben viszont megegyeznek: egymás nélkül nem tudnák működtetni a rendszert, tehát mindannyiukat el kell ismerni, nem csak egy részüket.

És ami még nagyon fontos, hogy ez nem csak az ő számukra fontos, hanem minden magyar ember számára is, hiszen ők garantálják a biztonságunkat.

Valós megbecsülést tehát a rendvédelmi dolgozóknak és ne látszatintézkedést, ráadásul kampányfogást.