Völner, a díszfideszes

Úgy tűnik, hogy a gátlástalanságnak nincs határa: Orbánék a korrupciós bűnözésből akarnak erényt kovácsolni Brüsszel felé, és közröhej szintjére süllyedve már független ügyészségről hadoválnak. Völner még véletlenül sem a magyarországi korrupció elleni küzdelem bizonyítéka, csak egy beáldozható politikus. Orbánék most Brüsszelnek mutogatják körbe a korrupció miatt megvádolt államtitkárt, Völner lett a díszfideszes. A néppárti Jobbik a Varga Judit által vezetett igazságüggyel kapcsolatban többször idézte Hofit, ami most csupán nyilvánvalóvá vált: az igazságból elveszett az „i”.

A Fidesz államtitkára méltó tagja a maffiakormánynak. A sajtóinformációk alapján már lehet némi rálátásunk arra, hogy Völner Pál milyen szolgáltatásokért fogadott el a végrehajtóktól többmilliós kenőpénzeket – ami példátlan botrány. Völner Pál tehát feliratkozott a Fidesz által beáldozható politikusbűnözők, Mengyi, Boldog meg Simonka mellé. Illúziói senkinek ne legyenek, szó sincs itt az igazságszolgáltatás bizonyítékáról, csupán vagy olyan szintű bűncselekménysorozat van a háttérben, amiből az igazságügyiminiszter-helyettest nem lehetett már kimosni, de az is simán elképzelhető, nála egy sokkal nagyobb botrány lapul meg a háttérben, és sokkal fontosabb embereket kellett mentesíteni a gyanú alól.

Egy nap elteltével indokolt lenne már a főnökének, Varga Juditnak is érdemben megszólalni – aztán persze mihamarabb lemondani. Az ő esetében sincs mentő körülmény, hiszen mégiscsak a legfőbb bizalmi emberéről van szó, még a megfigyeléseket is rábízta, meg aztán a magukat kenőpénzzel bevásárló végrehajtók kinevezése is miniszteri hatáskör.

Ami persze a színvallást illeti, az még láthatólag várat magára: a kormánypárti lapokat elnézve leginkább hallgatnak. Ellenben a Fidesz-központ kétségbeesetten sugalmazza már, hogy „mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre”: hiába a mindenféle uniós kritika, jogállam és független ügyészség van itt, kérem szépen, hiszen még fideszes államtitkárt is elvisznek vezetőszáron, ha a helyzet indokolja.

A fideszes kommunikációs trükkel ellentétben minden van itt, ami a keleti diktatúrákra jellemző, csak éppen jogállamiság nincs. Magyarországon még néhány hónapig az történik, ami Orbán bőrét menti, ami a legfőbb korrupciós bűncselekményeket fedezi. Független ügyészségről majd akkor beszélhetünk, ha majd eljutunk oda, hogy a maffiaállam hálójának közepén lévő Tiborcz, Mészáros és maga Orbán is vádlottak padján számol el azzal, hogy pontosan hány ezer milliárd forinttal lopták meg a magyar embereket – természetesen egy független bíróság előtt. A jövőre felálló nemzeti egységkormány első dolgainak egyike lesz a tételes elszámoltatás.

Addig is a néppárti Jobbik követeli a teljes végrehajtói kar átvilágítását, és a helyzet tisztázásáig bármifajta végrehajtás felfüggesztését!